ШИПТАРИ У ПАНИЧНОМ СТРАХУ: Ево ко ће да нападне Косово

ŠIPTARI U PANIČNOM STRAHU: Evo ko će da napadne Kosovo

6 oktobra 2018

Albanci su jako nervozni zbog čvrste podrške koja je Srbima stigla nakon poslednjeg sastanka Vučića i Putina u Kremlju! Oni su svojim diplomatskim kanalima dojavili saveznicima na Zapadu kako je Vučić u Moskvi, ali i nedavno u Pekingu zapravo dobio uveravanja da su ove dve sile spremne i da pošalju vojnu pomoć Srbiji za intervenciju na Kosovu.

Diplomatska ofanziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji se u poslednje dve nedelje sastao sa dvojicom najmoćnijih lidera sveta – predsednicima Kine Si Đipingom i Ruske Federacije Vladimirom Vladimirovičem Putinom i od njih dobio nedvosmislenu podršku za rešavanje kosovskog problema – izazvala je pravu paranoju u Prištini!Ta paranoja je tolika da su šiptarski bezbednjaci svojim ‘saveznicima’ u NATO i SAD već dojavili da je Vučić u Pekingu i Moskvi tražio i dobio vojnu pomoć za invaziju na Kosovo!?!

Nije im svejedno

Diplomatski izvori otkrivaju da su iz Prištine u Vašington i Brisel stigle poverljive diplomatske depeše u kojima se otkriva navodni ‘srpsko-rusko-kineski pakleni plan’.

– Albanci su jako nervozni zbog čvrste podrške koja je Srbima stigla nakon poslednjeg sastanka Vučića i Putina u Kremlju! Oni su svojim diplomatskim kanalima dojavili saveznicima na Zapadu kako je Vučić u Moskvi, ali i nedavno u Pekingu zapravo dobio uveravanja da su ove dve sile spremne i da pošalju vojnu pomoć Srbiji za intervenciju na Kosovu! Istovremeno, u tim depešama se upozoravaju SAD i NATO i da su Kina i Rusija spremne da prošire opseg vojno-tehničke saradnje sa Srbijom i da našoj zemlji najpovoljnijim uslovima isporuče ofanzivno naoružanje – prenosi izvor upoznat sa sadržajem ovih dokumenata. U njima se, kako dodaje, podseća i na prethodnu pomoć koju je Srbija dobijala od ove dve sile.

– Albanci, naravno, nisu propustili da navedu kako su i do sada Rusija i Kina svim silama bile uz Srbiju u zaštiti vitalnih nacionalnih interesa. Pomenuto je i kako su iz Moskve i Pekinga više puta navodili da su spremni da brane Srbiju i srpski narod svim sredstvima – navodi sagovornik.

Ova saznanja je posredno potvrdio ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je rekao da Srbija ima moćne saveznike na koje uvek može da računa u zaštiti svojih nacionalnih interesa.

– Velike sile, kakva je Rusija, uvek su uključene na razne načine u sve što se dešava u svetu, a posebno u regionu Balkana. Nađite mi još jednog predsednika bilo koje zemlje ove veličine koji je u 15 dana razgovarao i sa kineskim i sa ruskim predsednikom, a u isto vreme održavao najbolju moguću komunikaciju sa EU i sa predstavnicima drugih najznačajnijih zemalja na svetu – kaže Vulin i navodi da je podrška koju smo dobili sada posebno važna:

– Srbija je suočena sa otvorenim provokacijama Albanaca koji su za vikend, gotovo, doveli do rata. Naša zemlja je u teškoj poziciji i potrebno je da velike sile imaju razumevanja za našu politiku i da znaju koliko je teško čuvati mir i stabilnost, ako ste potpuno sami. Sastanak u Moskvi je bila poruka čitavom svetu da sada, kada je Srbiji veoma teško, ima moćnih zemalja i moćnih političara koji hoće da nas podrže.

Poruka da se Moskva pita

S druge strane, karijerni diplomata Zoran Milivojević kaže da bez Rusije neće biti moguće rešiti pitanje Kosova.

– Nijedna strana nije otkrila detalje razgovora, ali je očigledno da je Vučić dobio podršku ruskog predsednika. Može se izvući zaključak da će nas i dalje podržavati u borbi za KiM na linijama međunarodnog prava i Rezolucije 1244, po kojima je KiM u sastavu Srbije. Mislim da je glavna poruka iz Kremlja da se ne može više pitanje Kosova rešavati bez učešća Rusije – ističe Milivojević.

Činjenice

-14 puta se Vučić sastao s Vladimirom Putinom

-5 puta se predsednik Srbije sreo sa Si Đipingom

-Obojica lidera obećala su ponovni dolazak u Srbiju

-Kina i Rusija snažno brane Srbiju u SB UN.

(Informer)

KOMENTARI7 komentara

 1. Karital says:

  Rusi i Kinezi sigurno neće, a neće ni Srbi za džaba da ginu.

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Ali će zato veoma uskoro šiptari i amerikanci da za džaba ginu i to na srpskom KiM a isto čeka i hrvate i muslimane.

  • slobo says:

   Kako mislis djaba kretenu jedan.

 2. Dane Radakovic says:

  srbi nemaju sta da vecaraju kamoli da vode rat sa amerikom i njemackom

  • Hruscov says:

   Obori puni a vuci gladni. Kruzimo jos uvek, cekamo trenutak.

  • dizeta bm58 says:

   Bili su gladniji pa su pobjedjivali.Jaci je srbski inat nego svo oruzje svijeta...

  • Dj says:

   Nikad nisu siti i zadovoljni duvali u ratne trube...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *