ШИПТАРИ У ШОКУ, ТРАМП ЋЕ ГЛЕДАТИ ФИЛМ О ПОГРОМУ СРБА НА КОСОВУ: Копије филма стижу и свим конгресменима! (ВИДЕО)

ŠIPTARI U ŠOKU, TRAMP ĆE GLEDATI FILM O POGROMU SRBA NA KOSOVU: Kopije filma stižu i svim kongresmenima! (VIDEO)

9 decembra 2017

Film Borisa Malagurskog „Kosovo – momenat u civilizaciji“ uskoro će dobiti gotovo svi američki kongresmeni, ali i predsednik SAD Donald Tramp.

Malagurski je sa saradnicima u Pošti Srbije predao pošiljke za američke kongresmene sa DVD-ijem filma.

Kako je objasnio, budući da je „Kosovo momenat u civilizaciji“ pomenut u kongresnoj dokumentaciji kao film koji je osudio Ramuš Haradinaj, želeo je da kongresmeni pogledaju film.

– Želeli smo da uradimo nešto posebno da kada su kongresmeni već pročitali nešto o filmu da mogu i da ga pogledaju i da saznaju istinu o onome što se dešava na Kosovu i Metohiji – rekao je Malagurski.

On je pokazao i pošiljku uz propratno pismo namenjenu predsedniku Donaldu Trampu, dodajući da će istu takvu dobiti i potpredsednik Majk Pens, kao i brojni uticajni kongresmeni.

– Šaljemo film pre svega predsedniku Trampu, da vidimo šta će on da kaže, a nadamo se da će on i da odgovori na pismo koje šaljemo njemu i svim kongresmenima – rekao je Malagurski.

Svako pismo je, kako je istakao, sam lično potpisao – svih 200 komada i svakome na ime i prezime, uz nekoliko podataka o projektu. Film će, dodao je, dobiti i senator Džon Mekejn.

– Njemu smo poslali reda radi, znamo da on neće promeniti mišljenje, ali neka i on zna da ga gledamo i pratimo šta radi – primetio je autor filma.

Prema rečima Malagurskog, u propratnom pismu između ostalog je navedeno da je na Kosovu i Metohiji uništeno 150 crkava i manastira, kao i da je ovaj film, iako miroljubiv, doživeo osudu Ramuša Haradinaja.

U pismu takođe stoji i razlog za slanje pošiljke.

– Cilj je da naglasimo važnost ovog projekta i da podignemo svest u vezi sa kulturnim nasleđem na KiM. Nadamo se da ćete nam preneti vaše utiske. Naš cilj je i da inspirišemo kongresmene da nam odgovore, da čujemo šta oni misle i da li imaju neki konkretan predlog o tome kako da se zaštiti srpska kulturna baština – kaže Malagurski.

Vreme je, naglasio je, da lobiramo za naše interese koji se neće ostvariti sami od sebe, a i ova akcija je deo nastojanja da se ti interesi promovišu.

Kako je dodao, namera je bila da pošiljka stigne pre Božića kako bi kongresmeni mogli film da pogledaju za praznike, a zatim i da nam odgovore nakon praznika.

Malagurski se takođe zahvalio svom timu koji mu je pomagao u realizovanju ove akcije, kao i svima koji su donirali za nju. Među njima su i Pošte Srbije koje nisu naplatile poštarinu za pošiljke, ali i brojni donatori iz zemlje i inostranstva.

Autor filma se takođe zahvalio Sputnjiku, glavnoj urednici Ljubinki Milinčić i novinarima i snimateljima redakcije na medijskoj podršci.

KOMENTARI11 komentara

 1. Batina says:

  Treba im poslati I onaj film o Srebrenici sto je napravio nas Srbin iz svicarske.

  • Velika Metla says:

   Dokumentarac "Srebrenica-izdani grad"(ako misliš na njega)je napravio jedan Norvežanin i musliman iz BiH! Tako da barem za to ne mogu reći da je srbski film!

 2. Predrag says:

  Treba biti poprilično debilan pa poverovati da Američki predsednik,njegov kabinet,Američka administracija ne znaju šta se desilo na Kosmetu. Treba biti poprilično debilan pa ne znati da je Amerika isplanirala i sprovela rasturanje SFRJ,bombardovanje Kosmeta i utcepljenje od Srbije. Da je Amerika sve ratove u novije doba, Avganistan,Irak,Libija,Sirija itd isplanirala zbog svojih interesa. Treba biti poprilično debilan pa ne znati da je SAD napravila i finansirala ISIS. Ako to sve ne zna autor filma onda treba da ide na Staru planinu i proba da bude ovčar. Zaboravih, na stranu to što on ne predstavlja nikakvu instituciju države Srbije pa samim tim je bez predmetno slanje takvog materijala koji niko (bez izuzetka) neće pogledati.

  • zlatko says:

   Koji tebe besovi gone? Šta ti je nažao učinio Malagurski ili zašto toliko mrziš Srbe? Može li Srbiji naškoditi ovaj potez? Ne, ne može. Može samo koristiti. Ali čak i ako i ne koristi, mi (pa valjda si tu i ti) nismo ni na kakvom gubitku. Moguće je da Malagurski bude na malom gubitku utoliko što je potrošio malo svog vremena i sredstava za umnožavanje i slanje ovog filma. Ako nismo ni na kakvom gubitku, što si skočio na čoveka koji samo pokušava da učini za Srbiju nešto dobro samoinicijativno i po svojoj savesti? Plaši li te mogućnost da ovaj film ostavi po nas pozitivan utisak? Ako je tako, onda smo mi stari znanci. Možda bi tebi više koristila ta Stara planina, da tamo u tišini i na čistom vazduhu ohladiš kapisle i pročistiš misli.

   • Predrag says:

    Kada neko u Srbiji radi neki posao bez ikakvog efekta onda u Srbiji kažu mlati praznu slamu. Film je trebalo poslati zemljama u evropi kao na primer Višegradska grupa ,Francuskoj,Grčkoj itd da ih vide narodi koji su koliko toliko zadržali zdravog razuma i ljudskosti. Na žalost ti vidiš neke imaginarne besove pa ovako pišeš. Malagurski je po onome što je uradio pokazao dobru nameru,ljudskost ali sve u prazno. Ti kao i mnogi u Srbiji podržavaš mlaćenje prazne slame ,ali šta ćeš to je tvoj nivo. Jedino oganizovanom borbom protiv najvećih zločinaca u istoriji ljudskog roda (SAD) možemo dopreti do njihovog mozga pa da se povuku kao što se povlače iz Sirije. Odstrelom nato vojnika, Američkih zvaničnika, lobista Soroša možemo imati neku šansu da oni odu odavde.

  • Batina says:

   predrage, pa 99% amerikenjaca nece znati da nadju mapu Srbije na karti svijeta. Pa mnogi od njih ne znaju ni gdje je Kanada. A mnogi koji su naredjivali ta zlodjela nemaju pojma koje su mukae I patnje nanijeli ljudima sirom svijeta ne samo u Srbiji, niti ih to interesuje. Treba zabiljeziti sve I doci ce vreme ako ne njima a ono njihovim potomcima turiti pod nos. Gube oni snagu, odgovarat ce jednog dana za sva zla. Ti mora da si nedje u ameriki pa I ti malo pijuckas nase krvi.

 3. Trifun says:

  Cestitke na filmu koji je dragocjeno svjedocanstvo istine progona i antisrpskog rasizma i na tom odvaznom potezu! Nema nazad.

 4. RASCIANI RITUS UNITII says:

  Interesantno je da se za istinu o patnji Srba nesebično angažuje jedan Bunjevac...(nešto se pokriva sa poljskim pretkom iz 1686.)...doduše nije Srbin-katolik (jer je takve gurnuo u ralje na prepariranje jezuita maloumni beogradski mitropolit koji je u sumanutom ludilu izrekao da su Srbi samo pravoslavci) a istovremeno Boris se odupire nasilnoj kroatizacija Bunjevaca u petokolonaše suverene europeizirane Vojvodine. To dokazuje da je srpski kritički um eutaniziran i uz sadejstvo kvazielite i pseudointeligencije srpsko društvo nasilno srbijanči jer u isfabrikovanom mentalnom hendikepu ni jednom tzv. Srbinu ovakav hrabri potez jednostavno ne može da padne na pamet...jer...pameti nema palanačka intelektualno potkapacitirana kvazielita poreklom iz razornog i podaničkog dinaroidnog mentaliteta. Nik:latinski izvori o Srbima sjedinjen sa Rimom.

 5. goran says:

  Neverovatno je kako Srbi samo vole da kukaju, a nikada da nesto i urade. Pa, sta i ako ne pogledaju, momak je nesto pokusao. A ste ste vi pokusali osim sto cvilite kao neke babe? Bravo, Malagurski. Sad salji tv stanicama i novinarima sirom sveta.

 6. goran says:

  Malagurski je u svojim filmovima prikazao Srbe kao zrtve rata, Kusturica je u Andergraundu prikazao Srbe kao majmune i retardirane idiote. Kako objasniti da Srbi klece pred Kusturicom, a ignorisu (ili preziru) Malagurskog???

  • Velika Metla says:

   Goran,ne generalizuj! Niko od pravih Srba ne ignoriše Malagurskog! Inače,ovi drugosrPijanci da,ignorišu ga,naravno!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *