ШИПТАРИ УХАПСИЛИ ПЕТ СРБА НА КОСОВУ: Брнабићка је срела Харадинаја, ево шта је имала да му каже!

ШИПТАРИ УХАПСИЛИ ПЕТ СРБА НА КОСОВУ: Брнабићка је срела Харадинаја, ево шта је имала да му каже!

10 јула 2018

Приштина се понаша све неодговорније и агресивније, оценила је у Лондону премијерка Србије Ана Брнабић и истакла да неодговорни наступи Приштине бацају „огромну сенку“ на данашњи самит о Западном Балкану у Лондону.Брнабић је навела да је разменила „пар речи“ са косовским премијером Рамушем Харадинајем о данашњем хапшењу петорице Срба на КиМ и да му је рекла да види да се притисци и напади на Србе настављају.

„Рекла сам му да видим да се притисци и напади на Србе настављају. Видим да сте наставили с праксом хапшења Срба. То ми је била само констатација. Немамо шта да кажемо једно другом“, рекла је Брнабић.

Према њеним речима, Харадинај је „одговорио да то није баш тако, да су ствари много компликованије, да они не желе да имају такав однос према Србима“, који живе на територији наше аутономне покрајине Косово и Метохија.

Брнабић је казала да су „на сву срећу, свих петорица Срба који су данас ухапшени, и пуштени“.

Премијерка је рекла да „увек постоји нека сенка која се баца на све регионалне скупове“, као што је и овај у Лондону, али је поручила да Србија остаје посвећена сарадњи.

„Огромну сенку бацају сви они неодговорни наступи које Приштина има из месеца у месец, како иде даље дијалог између Београда и Приштине“, рекла је Брнабић.

Она је оценила да се Приштина понаша све неодговорније и све агресивније.

„Само од маја имамо више од 20 инцидената на Косову и Метохији, напада на Србе, привођења Срба, крађе имовине српских породица како би се њима онемогућио даљи живот и безбедан живот на Косову и Метохији. Тако да је то увек нека сенка која се баца на све наше регионалне скупове, али ми као Србија настављамо да будемо посвећени сарадњи“, поручила је Брнабић.

KOMENTARI2 коментара

  1. Kulak says:

    Šiptare zastupa šiptar,a Srbe zastupa rvatica.Gadno.

  2. goran says:

    Шиптаре заступа хетеросексуалац, а Србе лезбејка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u