ШИПТАРИ УКЉУЧУЈУ СТРАНЕ СТРУЧЊАКЕ У ДИЈАЛОГ!?

ŠIPTARI UKLJUČUJU STRANE STRUČNJAKE U DIJALOG!?

23 maja 2021

Prištinska vlada namerava da proširi tim za dijalog sa Beogradom uključivanjem međunarodnih stručnjaka, a neke od njih angažovaće ambasade različitih zemalja na Kosovu, između ostalih i Velike Britanije, Švajcarske i Mađarske, piše „Koha“.

Ambasade Velike Britanije i Mađarske odbile su da komentarišu ove navode, a Švajcarska je listu odgovorila da bi po tom pitanju trebalo da se obrati kosovskoj vladi.



Portparol vlade u Prištini Perparim Krieziu naveo je da vlada „zbog osetljivosti procesa, ne može da iznese više detalja, od onih koji su već objavljeni“.

Direktor Balkanske grupe za politiku Naim Rašiti rekao je da su u procesu dijaloga, zbog nedostatka stručnosti, napravljene greške, preneo je portal Kosovo onlajn.

Naglasio je da su razgovori sa Srbijom kompleksni i da kosovskom timu nedostaju stručnjaci. Grupa koju vodi Rašiti izradila je projekat u saradnji sa ambasadom Norveške u kojem će biti angažovani lokalni stručnjaci u kosovskom timu.

Kako se podseća, prištinska vlada, ambasada Norveške i Grupa za Balkan potpisali su 22. aprila memorandum o razumevanju koji predviđa mogućnosti za angažovanje stranih stručnjaka u procesu dijaloga sa Srbijom i drugim programima vezanim za dijalog.

Do sada angažovani stručnjaci su: Bernard Nikaj, Leon Maljazogu, Robert Muharemi, Muhamet Mustafa, Veton Suroi i Bljerim Šalja.

Balkanska grupa za politiku navodi da oni neće imati predstavničku ili vodeću ulogu u razgovorima sa Srbijom.

KOMENTARI



Jedan komentar

  1. Filip says:

    Bacaju pare Bolje da budu razumni ostaće bez ičega

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *