ШИПТАРИ УПЛАШЕНИ – СРБИЈА ПОДИГЛА ВОЈСКУ, СПЕЦИЈАЛНЕ ЈЕДИНИЦЕ ПОЛИЦИЈЕ И БИА!

ŠIPTARI UPLAŠENI – SRBIJA PODIGLA VOJSKU, SPECIJALNE JEDINICE POLICIJE I BIA!

6 avgusta 2018

Legitimno je da u narednom periodu Srbija, osim na političkom i na bezbednosnom planu, aktivnije štiti svoje interese na Kosovu i Metohiji i da ne dozvoli da se bilo kakvim nasiljem unapred nameće rešenje i da se tzv. strategijom svršenog čina zauzimaju i resursi i prostor Republike Srbije, kaže general-major u penziji Mitar Kovač.Preventivno podizanje borbene gotovosti na celoj teritoriji Srbije zbog tenzija na Kosovu i Metohiji logičan je potez, smatra Kovač, koji je i predsednik Evroazijskog bezbednosnog foruma.

Imajući u vidu sve što se dešava na Kosovu i Metohiji potpuno je očekivano da Vojska Srbije i „drugi bezbednosni podsistemi“, poput policije i BIA, podignu stepen angažovanja i operativne sposobnosti na viši nivo, kaže Kovač.

„Pogotovo što sve indikacije i informacija govore da prete i izvesne forme nasilja u pogledu izvršavanja tih radnji od strane snaga kosovskih vlasti, odnosno snaga iz Prištine. Mislim da je legitimno pravo Srbije da na svojoj teritoriji, ukoliko su ugroženi vitalni nacionalni interesi, a pre svega ti energetski i privredni objekti, kao i stanovništvo, brani svoje najviše nacionalne interese na Kosovu i Metohiji i otud je taj potez sasvim logičan. U slučaju nasilja sasvim je logično da se preduzmu adekvatne mere i da se zaštite interesi na severu Kosova i Metohije“, kaže naš sagovornik.

On skreće pažnju da na području Kosova i Metohije deluje mnoštvo stranih obaveštajnih službi i, u skladu sa svojim nacionalnim interesima, žele da upravljaju procesima u pokrajini koji bi imali značajne refleksije na briselske pregovore.

Osim vesti koje se spinuju preko određenih medija, postoje i realni indikatori da Priština ne bi dozvolila da se jednostrano proglasi Zajednica srpskih opština i da bi pod plaštom zaštite zakonitosti preduzela represivne mere, ističe Kovač.

Pretnje vlasti u Prištini su realne, ističe Kovač i dodaje da će u narednom periodu pregovarački proces biti pod pritiskom i kosovskih vlasti i stranih obaveštajnih službi, koje će pokušavati da „spinuju informacije i upravljaju pojedinim događajima u funkciji destabilizacije srpskog naroda na Kosovu“.

„Prema tome, legitimno je da u narednom periodu Srbija, osim na političkom i na bezbednosnom planu, aktivnije štiti svoje interese na Kosovu i Metohiji i da ne dozvoli da se bilo kakvim nasiljem unapred nameće rešenje i da se tzv. strategijom svršenog čina zauzimaju i resursi i prostor Republike Srbije“, zaključuje Mitar Kovač.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. Maximus says:

  Na kom delu teritorije je digla borbenu gotovost? Na Kosovu ne moze.A ovde moze kad hoce/

 2. milorad says:

  sAMO 3 ( I SLOVIMA TRI) američka džipa su sprečila šiptarske junake i oslobodioce kosva a proliju krva za svoju svetu domovinu i nezavisnost:) koji su to PAJACI meni u opšte nije jasno ko je veća budala, oni i li beogradsska politička fukara.

  • Milica says:

   Bilo ih je u početku više pa su se raširili u sklopu navodne vežbe. Zašto mislite da su amerikanci i ostali iz KFOR-a sprečili u nečemu "šiptarske junake"?. Mogu da budu njihova prethodnica jer to je natovska vojska. Smisliće neku dimnu zavesu, napraviće "lažnu zastavu" pa će i kosovske policijske snage-buduća vojska Kosova za njima ući na sever Kosova. Malo jedni malo drugi rade na potpunoj okupaciji za 120.000 Srba na severu Kosova. Ovi iz Srbije vode računa tek toliko da narod ne pobegne nego da mirno prihvati i okupaciju, a oni za Kosova gledaju da uzmu pod svoje i teritoriju i taj srpski narod. Sramota do Boga.

 3. goran says:

  Beogradska fukara.

 4. Ognjen says:

  Koju vojsku da podigne kad su svi vojno sposobni stanovnici otisli iz zemlje trbuhom za hlebom. Penzionere?

  • Bane says:

   U Srbiji ima oko 45000 policajaca.Sve je to vojska u ratnim uslovima...

 5. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ako krenu ameri i šiptari zavriće i šiptarija i bondstil kaubojština u jadranskom moru. Od bombardovanja danas nema ništa, Rusi momentalno dolaze, znaju to kauboji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *