ШИПТАРИ ВЕЋ СПРЕМНИ за демаркацију са Србијом

ŠIPTARI VEĆ SPREMNI za demarkaciju sa Srbijom

20 avgusta 2018

Članovi Komisije kosovske vlade za demarkaciju granice, prikupljanjem dokumentacije, počeli pripreme za obeležavanje linije sa centralnom Srbijom, prenosi RTS.

To je izjavio predsednik te komisije Špejtim Bulići i dodao da „ne vidi prepreku za obeležavanje granične linije“, preneo je RTS pozivajući se na prištinske medije.„Pripreme u komisiji, prikupljanjem faktografske dokumentacije i izradom strategije, počele su na zahtev kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. U ovoj situaciji postoje određene promene graničnih linija koje su se desile u određenim periodima. Ali sve ove promene, koje su se dešavale na graničnoj liniji, pokrivene su dokumentacijom i političkim odlukama iz odredjenih vremenskih perioda“, rekao je Bulići.

Kako se navodi, može da se očekuje da na sledećem sastanku kosovskog predsednika Hašima Tačija i predsednika Srbije Alekandra Vučića u Briselu, bude razmotreno i pitanje granične korekcije.

Pristinski analitičari ukazuju da nijedna institucija nema pravo da odlučuje o teritoriji, savezima, miru, spoljnjem dugu, izuzev kosovske skupštine.

„Samo skupština može da odlučuje o pitanjima koja se odnose na teritoriju i niko drugi „, kažu analitičari

KOMENTARI2 komentara

  1. Nina says:

    Državne granice Srbije ne može da utvrđuje pokrajinska skupština. Sve granice Srbije su odavno poznate. Najkraća državna granica Srbije je granica sa Albanijom, duga je 111 kilometara i pruža se od tromeđe Srbije, Makedonije i Albanije kod mesta Restelica do tromeđe Srbije, Crne Gore i Albanije na planini Bogićevici.

  2. Dušan says:

    Šiptarima ništa.Što kaže Patrijarh , proglasiti okupaciju pa da viimo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *