Šiptari veličaju nacističke zločince, a „demokratski svet“ ćuti

Šiptari veličaju nacističke zločince, a „demokratski svet“ ćuti

12 maja 2013

spomenik-Šabanu-PalužiDok se albanski političari na KiM slikaju i priređuju ceremonije pored spomenika Albanaca koji su bili u redovima Hitlerove zlikovačke vojske, ćute KFOR, UNMIK, OEBS, EULEKS, kao i pridošli ambasadori i konzuli na tzv. Kosovu.

Nelegalne separatističke strukture u Prištini veličaju sve vođe Albanaca, koji su bili u redovima nacista.

U poslednje tri – četiri godine, izgrađeni su spomenici albanskim nacističkim vođama, kao i kolaboracionistima koji su poginuli na strani okupatora tokom Drugom svetskog rata.

Vođe separatista Hašim Tači, Bajram Redžepi, Tahiri, Jahjaga… često se slikaju pored spomenika ozloglašenih albanskih nacista Šabana Paluže, Mehmeda Gradice, Džafera Deve, Adema Voce, Aziz Žilivode…

Istorijska je činjenica da su albanski kolaboracionisti i nacisti – balisti Šabana Paluže obezbeđivali povlačenje Hitlerovih trupa jedinica iz Grčke preko KiM, pod komandom generala Aleksandra fon Lera. A za vreme okupacije su bili pijuni okupacione vlasti, učinivši mnogobrojne zločine širom KiM. I nakon završetka rata, balističke bande su još nekoliko godina terorisale stanovništvo Pokrajine.

„Pa zbog fašiste Šabana Paluže i njegovih sledbenika, a bilo ih je 20.000 balista, na Kosmetu je Vrhovni štab Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije uveo vojnu upravu 8. februara 1945. godine, tri meseca nakon što je KiM oslobođeno. Zbog tih albanskih fašista, balista, koji su se krili po šumama do kraja 1948. godine, poginulo je 700 partizana dok je 1.300 njih ranjeno. Danas na spomenicima tih Albanaca, koji su bili u redovima fašista nalaze se i njihove fotografije sa nemačkim uniformama a na tim kapama su im sunarodnici dodali samo petokrake. Žalosno je da Kfor iz Amerike, to gleda i ne preduzima ništa, jer su se u Drugom svetskom ratu Amerikanci najžešće obrušili protiv nemačkih fašista.“ – kaže istoričar prof. Dr Dragojlo Perović.

O spomenicima albanskim nacistima na ”demokratskom” Kosovu ćuti i tzv. međunarodna zajednica, ćute novopridošli ambasadori, konzuli, šefovi kancelarija koji dolaze iz navodno demokratskih zemalja.

(Facebookreporter.org)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *