ШИПТАРИ желе да ПРИПОЈЕ ПОЛА СРБИЈЕ! Направили ЛИСТУ ЛОKАЦИЈА KОЈЕ ХОЋЕ ДА ОТМУ!

ŠIPTARI žele da PRIPOJE POLA SRBIJE! Napravili LISTU LOKACIJA KOJE HOĆE DA OTMU!

21 januara 2019

Po njegovim rečima, cilj delegacije tzv. Kosova je da narednih nedelja i meseci postigne „sveobuhvatni, pravno obavezujući sporazum na međunarodnom planu“ koji garantuje učlanjenje Kosova u UN i priznanje od strane Srbije.

Predsednik takozvanog Kosova Hašim Tači predao je danas kosovskom pregovaračkom timu izveštaj o dosadašnjem toku dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.Tači je, posle sastanka sa kopredsedavajućim tima Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem, kazao da se radi o informativnom dokumentu koji treba da pomogne pregovaračkoj ekipi Kosova u ispunjavanju svojih obaveza.

– Dokument obuhvata specifična pitanja o kojima smo razgovarali u konačnoj fazi dijaloga, kao što je pitanje nestalih lica, pitanje raseljenih, kulturno nasleđe, pitanje imovine, prava manjinskih zajednica, povratak arheoloških artefakata. Takođe je zatraženo da se svi sporazumi postignuti u sklopu dijaloga od 2011. do 2015. sprovedu, kao deo sveobuhvatnog sporazuma – kazao je Tači.

Po njegovim rečima, cilj delegacije tzv. Kosova je da narednih nedelja i meseci postigne „sveobuhvatni, pravno obavezujući sporazum na međunarodnom planu“ koji garantuje učlanjenje Kosova u UN i priznanje od strane Srbije.

– To znači da više nikada neće biti rata između (tzv.) Kosova i Srbije, granice će biti u skladu sa evropskim standardima, (tzv.) Kosovo će ostati multietničko, isto kao i Srbija – rekao je Tači na konferenciji za novinare, dodajući da je uz velike poteškoće tako nešto moguće postići.

On je rekao da garantuje da će na kraju i Gazivode, Severna Mitrovica i Trepča biti deo tzv. Kosova, kao i da i dalje veruje da će se konačnim sporazumom Preševo, Bujanovac i Medveđa priključiti takozvanoj državi Kosovo.

Jedan od kopredsedavajućih delegacije Špend Ahmeti rekao je nakon sastanka sa Tačijem da dokument koji im je predstavljen nije transkript sastanaka koje je Tači imao u Briselu, već izveštaj Tačijeve ekipe o različitim temama koje su otvorene u Briselu, kao deo konačne faze.

– Tu figuriraju teme kao što su nestali, raseljeni, kulturno nasleđe, imovina u dve države, prava manjina. Mi ćemo ovaj materijal proslediti državnoj delegaciji i videti da li imamo dodatna pitanja za (tzv.) predsedništvo – kazao je Ahmeti.

On je dodao da je Tači na današnjem sastanku rekao da ne postoji nikakav zvanični nacrt sporazuma dogovoren bilo sa Briselom ili Srbijom.

Ahmeti je najavio da će ubrzo biti održan još jedan sastanak u Briselu o daljim koracima procesa dijaloga i dodao da takozvano Kosovo želi da pokrene i pitanja kao što su ratni zločini, sukcesija i pitanje nestalih. Obraćajući se novinarima, Fatmir Ljimaj je rekao da delegacija sada zna „na čemu“ je takozvano Kosovo i dodao da „u svemu treba da počne od nule“.

Državnu delegaciju za dijalog je imenovala Skupština tzv. Kosova 15. decembra 2018. godine. Članovi delegacije su 8. januara u Briselu razgovarali sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost, Federikom Mogerini.

KOMENTARI5 komentara

 1. Velika Metla says:

  Slobodno uzmite........,neće se srbadija zbog toga uzbuđAvati! Nemoj samo "farmu i parove"da ukinete,a sve ostalo uzmite!

 2. raikkonen says:

  preshevo medvedja bujanovac veliko trnovo trba pod hitno deratizirati dezinsektizirati i dezinficirati pod hitno...aluminiumom oksid iz vazduha t.e kemtrejlsovanjem, a isto to i u rashku oblast jer vishe ne mogu da slusham baljendere sa tim njihovim sandzakom!!

 3. drzavljanstvaraikkonen says:

  najnoviji podatak o strukturi stanonishtva u makedonijii..ukupan broj stanovnika ili izdato 2.4 miliona od koih..1,88 miliona makedonaca 73%..shiptara 375 hiljada 16.7%..ostalo su mandovi turci i 2% srbi...aloooo 15% shiptara komanduje makedonijom i uveli dvojazicnost..koji so to glupaci i cokalije i srbi...a mozemo da ih nateramo da budu vaterpoljisti u jonskom moru!!..eeeehh konjine korumpirane i vlastoljubive !!

 4. milorad says:

  još malo će da luduju,posle toga će da tuguju, oni koji pobegnu:)njih više ništa i niko ne može da spase od nas.

 5. Deda Micko says:

  Nije se Putin u Francuskoj slucajno pozdravio sa Tacijem, a naseg Pasu nije ni primetio.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *