ŠIPTARSKA POSLA: Albanac iz Italije postavio “dron“ na krovu crkve

ŠIPTARSKA POSLA: Albanac iz Italije postavio “dron“ na krovu crkve

20 oktobra 2014

dron_620x0Albanac iz Italije Ismailj Morinaj (32) je „specijalac“ koji je 14.oktobra sa kupole Crkve Svetog Arhangela Gavrila lansirao “dron“ sa zastavom takozvane „velike Albanije“, koji je potom doleteo do stadiona Partizana, pišu beogradski mediji.

Prema navodima lista, Morinaj, koji se bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, u Srbiju je ušao 11. oktobra, u automobilu sa italijanskim tablicama, a odseo je u jednom hostelu blizu stadiona Partizana, koristeći italijansku ličnu kartu.

Informere prenosi da je Morinaj odmah posle utakmice pobegao iz Srbije, ali ga je naša policija tokom vikenda locirala i zatražila pomoć Interpola u njegovom hapšenju.

Prema navodima lista, postoje saznanja da se Morinaj i brat albanskog premijera Olsi Rama dugo i veoma dobro poznaju i da su zajedno do detalja isplanirali akciju ubacivanja drona na stadion kako bi izazvali nerede na utakmici.

List piše da je Rama, nakon što je Morinaj „dovezao“ dron do stadiona, iz lože preuzeo kontrolui nad letelicom, najverovatnije preko programa koji je prethodno instalirao u svoj „ajfon“.

(Informer)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *