ШИПТАРСКИ АНАЛИТИЧАР О ПИТАЊУ КОСОВА: Срби ће онда звати Русе и ето проблема

ŠIPTARSKI ANALITIČAR O PITANJU KOSOVA: Srbi će onda zvati Ruse i eto problema

19 novembra 2017

Politički analitičar iz Azem Vlasi ocenio je kao dobru ideju zahtev Ramuša Haradinaja za učešćem SAD u razgovorima Beograda i Prištine uz posredovanje EU.

Međutim, kako kaže, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu “i u toj situaciji komplikuju se problemi“.

U izjavi za prištinski „Gazeta Blic“ je imao primedbu na način na koji je zahtev upućen, pošto je, prema Vlasiju, Haradinaj zahtev trebalo da uputi direktno SAD, a ne preko Brisela.

„To je dobra ideja, samo je premijer Haradinaj trebalo da se obrati Amerikancima, a ne Briselu,“ rekao je Vlasi, prenosi portal „Kos sev“.

Vlasi ne vidi kao nemoguće uključivanje Rusije u dijalog u Briselu, što bi, prema njegovim rečima, moglo da se dogodi na zahtev Beograda, posle zahteva Haradinaja.

„Sada kada Haradinaj želi da se SAD angažuju u pregovorima u Briselu, ne treba smatrati nemogućim da Srbija traži učešće Rusije u dijalogu i u toj situaciji komplikuju se problemi, dok razgovori u Briselu treba da normalizuju odnose između Kosova i Srbije“, kazao je Vlasi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *