ШИПТАРСКИ АНАЛИТИЧАР О ПИТАЊУ КОСОВА: Срби ће онда звати Русе и ето проблема

ШИПТАРСКИ АНАЛИТИЧАР О ПИТАЊУ КОСОВА: Срби ће онда звати Русе и ето проблема

19 новембра 2017

Политички аналитичар из Азем Власи оценио је као добру идеју захтев Рамуша Харадинаја за учешћем САД у разговорима Београда и Приштине уз посредовање ЕУ.

Међутим, како каже, не треба сматрати немогућим да Србија тражи учешће Русије у дијалогу “и у тој ситуацији компликују се проблеми“.

У изјави за приштински „Газета Блиц“ је имао примедбу на начин на који је захтев упућен, пошто је, према Власију, Харадинај захтев требало да упути директно САД, а не преко Брисела.

„То је добра идеја, само је премијер Харадинај требало да се обрати Американцима, а не Бриселу,“ рекао је Власи, преноси портал „Кос сев“.

Власи не види као немогуће укључивање Русије у дијалог у Бриселу, што би, према његовим речима, могло да се догоди на захтев Београда, после захтева Харадинаја.

„Сада када Харадинај жели да се САД ангажују у преговорима у Бриселу, не треба сматрати немогућим да Србија тражи учешће Русије у дијалогу и у тој ситуацији компликују се проблеми, док разговори у Бриселу треба да нормализују односе између Косова и Србије“, казао је Власи.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u