ШИПТАРСКИ ЛОБИСТА ОКРЕНУО ПЛОЧУ: „Тачи и Харадинај су мафијаши“

ŠIPTARSKI LOBISTA OKRENUO PLOČU: „Tači i Haradinaj su mafijaši“

23 aprila 2018

Nekadašnji američki kongresmen i dugogodišnji albanski lobista Džozef Digardi optužio je predsednika i premijera Kosova, Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja da su mafijaši zainteresovani za vlast i novac, navodeći da je Tači platio 2,3 miliona evra jednoj američkoj kompaniji za promociju spostvene autobiografije.

„Hašim Tači i Ramuš Haradinaj su mafijaši. Nisu zainteresovani za narod, već samo za novac, moć i još moći“, rekao je Diogardi za prištinski portal „Insajder“.

Džo Diogardi uz Toma Lantosa važi za prve ozbiljne promotere ideje o kosovskoj nezavisnosti na Kapitol hilu u Vašingtonu. Njegova porodica već godinama vodi Američko-albansku ligu.Diogardi smatra da albanska politička elita „misli da se sve može kupiti novcem“.

„I mene su pokušali da kupe. Ponudili su mi novac da bi mogli da kažu da imaju podršku Diogardija. Ali ja ne želim da primam odlikovanja od korumpiranih lidera“, rekao je Diogardi.

Nekadašnji kongresmen je, takođe, optužio Tačija da je pisanje i promociju svoje autobiografije platio novcem iz budžeta Kosova, kao i da je 2,3 miliona evra budžetskih sderstava dobila kompanija „Alison bird“ u kojoj kao savetnik radi bivši senator Robert Dol, takođe jedan od poznatijih albanskih lobista u SAD.

(RTS)

KOMENTARIJedan komentar

  1. milos says:

    Nije dobio pare

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *