ШИПТАРСКИ ЛОБИСТА ПОСЛЕ СКАНДАЛА ПОБЕГАО У МИШЈУ РУПУ! Џо Бајден сексуално злостављао сарадницу!

ŠIPTARSKI LOBISTA POSLE SKANDALA POBEGAO U MIŠJU RUPU! Džo Bajden seksualno zlostavljao saradnicu!

30 aprila 2020

Kandidat za predsedničku nominaciju Demokratske stranke Džo Bajden još se nije oglasio povodom tvrdnji da je 1993. godine seksualno napastvovao Taru Rid, tadašnju saradnicu u svom senatorskom kabinetu.

Javnost vrši pritisak da se bivši senator i potpredsednik SAD u Obaminoj adminstraciji oglasi povodom ovih tvrdnji, ali Bajden za sada nije komentarisao optužbe.Najveće demokratske organizacije za ženska prava i ugledne feministkinje takođe odbijaju da javno komentarišu tvrdnje Ridove o navodnom seksualnom nasilju Bajdena iz 1993. kada je u američkom Kongresu bio senator savezne države Delaver.

Zamenica menadžera Bajdenovog izbornog štaba Kejt Bedingfild izjasnila se o ovom pitanju kratko u okviru jednog zvaničnog saopštenja navodeći da se to „apsolutno nije dogodilo“, bez dodatnih komentara.

Optužbe Tare Rid pojavile su se u trenutku kada se Bajden pozicionirao kao glavni demokratski oponent Donaldu Trampu, koga je, inače, više žena optužilo za nedolično i nasilničko seksualno ponašanje tokom prošle izborne trke za Belu kuću.

Pojedini američki mediji objavili su da aktivistkinje za ženska prava diskretno podstiču Bajdena da se oglasi o ovom pitanju pre kraja aprila koji je proglašen za mesec borbe protiv seksualnog nasilja.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Kulak says:

    Budaletina.

  2. Istina says:

    ...monstrum...

  3. Rista says:

    Ha, ha...smestili mu po američki. Tu ne treba dokaza, samo neka žena i kraj. Ode kandidat u prošlost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *