ШИПТАРСКИ ЛОБИСТА у све већем проблему! НИЖУ СЕ РАЗНЕ ОПТУЖБЕ

ŠIPTARSKI LOBISTA u sve većem problemu! NIŽU SE RAZNE OPTUŽBE

23 septembra 2023

AMERIČKI senator Bob Menendez privremeno je podneo ostavku na mesto predsednika Komiteta za spoljne poslove Senata, nakon podizanja optužnice za zločine uključujući podmićivanje i zaveru radi iznude, izjavio je u petak lider senatske većine Čak Šumer.

Kako piše „Sputnjik gloub“ trenutna pravila Demokratske konferencije nalažu da svaki poslanik koji služi kao predsedavajući ili visoko rangirani član kongresnog tela mora „odmah“ da se povuče sa svoje funkcije ako je optužen za krivično delo.Pored toga, najviši demokratski član ovog veća preuzeo bi odgovarajuće odgovornosti, a u vezi sa slučajem Menendez to bi trebao biti senator Ben Kardin (D-MD). Kardin je ranije u maju najavio da namerava da se povuče na kraju svog mandata 2025. godine.

Do danas su najmanje dva člana demokrata iz Predstavničkog doma pozvala senatora iz Nju Džersija da u potpunosti podnese ostavku, a predstavnik Din Filis (D-MN) bio je jedan od prvih koji je pozvao na smenu.

Menendez je uzvratio na optužbe, rekavši da su „godinama snage iza scene u više navrata pokušavale da ućutkaju moj glas i iskopaju mi politički grob“.

Podsećamo, u petak je Ministarstvo pravde SAD otkrilo optužnicu koja Menendeza i njegovu suprugu tereti za podmićivanje, zaveru da počine prevaru poštenih službi i zaveru da počine iznudu pod bojom zvaničnog prava zbog navodnog razmene svog uticaja kao senatora da bi obogatio sebe i saoptužene i koristi egipatskoj vladi.

Optužnica se posebno fokusirala na luksuzno vozilo, zlatne poluge i stan koji su Menendez i njegova supruga Nadin Arslanian navodno dobili kao deo „korumpiranog odnosa“ sa biznismenima iz Nju Džerzija Vaelom Hanom, Hozeom Uribeom i Fedom Daidesom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Svi koji su u vlasti EU/US 4.rajha su lopovi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *