ŠIPTARSKI MEDIJI: Kosovo je američki projekat droge, godišnja zarada tri milijarde eura!

ŠIPTARSKI MEDIJI: Kosovo je američki projekat droge, godišnja zarada tri milijarde eura!

6 januara 2015

cocaine-drug-testDirektor ruske Federalne službe za borbu protiv trgovine narkoticima Viktor Ivanov izjavio je da su Kosovo i Metohija glavni tranzitni put za opojne droge iz Afganistana za Evropu i da preko Kosmeta godišnje prođe 60 tona heroina vrednog više od tri milijarde eura.

Prema ovom izvoru, glavni deo avganistanskog heroina (preko 70 posto) ide u Evropu preko Kosova i Metohije, tačnije, preko albanskih mafijaških grupa.

Prema riječima direktora ruske Federalne službe za borbu protiv trgovine narkoticima postoje oko 15 velikih kartela za drogu, prenose portali lajmi.net i indeksonline.net.

Kao najveći problem označena je proizvodnja i promet heroina i kokaina iz Avganistana i Južne Amerike.

Dalje stoji da kilogram heroina u Tadžikistanu i Avganistanu košta 1.000 do 2.000 eura, a na Kosmetu, 10.000 eura, dok u Zapadnoj Evropi, cena ide i do 150 hiljada eura.

“Na Kosovu i Metohiji je kilogram droge 10.000 eura, a u zemljama EU cena dostiže i 150.000 eura. Prihod od prodaje je veći za 1.500 procenata. Nezaposlenost na Kosmetu je 35 odsto. Zato nije ni čudo da je Kosmet postao narkotička enklava u Evropi”, rekao je Ivanov.

(info-ks.net)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Nebojsa says:

    Pa naravno , koji su kurac trazili u Afganistanu ,zasto su jurili Eskobara Norijegu i ostale narko bosove. Bolesna nacija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *