ШИПТАРСКИ МЕДИЈИ ОБЈАВИЛИ: 10 Срба учествовало у акцији хапшења Ђурића

ŠIPTARSKI MEDIJI OBJAVILI: 10 Srba učestvovalo u akciji hapšenja Đurića

28 marta 2018

Čak desetoro Srba, među kojima i jedna žena, iz severnog dela Kosovske Mitrovice učestvovalo je u brutalnom hapšenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Njihov zadatak bio je da dojave čim srpska delegacija stigne na tlo Kosova. Takođe, trebalo je da izveštavaju o njihovom kretanju.

– Dodelili su im da odrade prljav posao, da jave kad Đurić stigne u Mitrovicu kako bi specijalne jedinice Rosu izvele teroristički napad kojim je bez ikakvog osnova lišen slobode.

O umešanosti Srba u brutalni napad i hapšenje Marka Đurića govorio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekavši da su pripadnici srpske nacionalnosti učestvovali u logistici i obračunu sa Srbima. Od desetoro Srba izdajnika, dvoje, i to P. B. i D. L., visokorangirani su činovnici obaveštajne jedinice takozvane kosovske policije kojima lično komanduje Ahmet Nuredini, direktor tzv. kosovske policije za obaveštajni rad i analize.

– Akcijama prikupljanja informacija za lociranje i stvaranje uslova za hapšenje Đurića, ali i Aleksandra Vulina i Nikole Selakovića, kako je prvobitno planirano, koordinirao je upravo Nuredini. S njim su sarađivali Srbi P. B. (sa kojim je obilazio područja na kojima je trebalo da se pojave srpski zvaničnici) i D. L. (koji je javljao kada su srpski zvaničnici stigli ispred Mitrovačkog dvora gde je bio zakazan okrugli sto) – objašnjavaju izvori.

Preostala sedmorica saučesnika T. B, V. M, N. D., N. Z, M. I, J. V. i S. V. bili su deo sastava specijalnih jedinica tzv. kosovske policije koje su hapsile direktora Kancelarije za KiM.

Samom operacijom hapšenja rukovodio je Tači Nehat, direktor regionalne direkcije Jug.

– U akciji hapšenja, iz sastava speciajlne jedinice NJSO učestvovao je i veliki broj Srba, a među onima koji su pomogli da Đurića zarobe i odvedu u Prištinu, bila je i jedna žena – kažu izvori.

Učešće srpskih pripadnika u izdaji potvrdio je i šef tzv. kosovske policije Špend Mandžuni, koji je, suprotno pisanju pojedinih medija da su pripadnici tzv. KP srpske nacionalnosti odbili da učestvuju u akciji jedinice Rosu, rekao da nije bilo otpora pripadnika policije na severu.

– Nije bilo nepoštovanja naredbi od bilo koga – rekao je Mandžuni.

S druge strane, komandant policije za region severa Nenad Đurić tvrdi da policajci iz severnog dela nisu učestvovali u privođenju, ali on nije želeo da komentariše da li su dali logističku podršku o kojoj je predsednik Srbije pričao.

– Mogu samo da kažem da pripadnici regionalne direkcije Mitrovica sever nisu učestvovali u toj akciji, a što se tiče jedinica Rosu, nemamo nikakcu informaciju – odgovorio je Đurić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Miljurko says:

    To su isti oni srbi koje je Vučić integrisao u KPS! Normalno je da slušaju naređenja predpostavljenih jer ih je srpska policija tome naučila!Idite pod prinudom u KPS a sad kukuj što ih slušate!Šta bre hoćete više od tih ljudi?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *