ШИПТАРСКИ МЕДИЈИ ОБЈАВИЛИ: Ево шта се дешавало у Берлину и коме је МАКРОН ПРЕТИО

ŠIPTARSKI MEDIJI OBJAVILI: Evo šta se dešavalo u Berlinu i kome je MAKRON PRETIO

30 aprila 2019

Iako je kosovski premijer Ramuš Haradinaj objavio video-snimak njegovog prijateljskog pozdravljanja sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, na samom samitu nije bilo tako, već je došlo do žestokog sukoba njih dvojice zbog uvedene takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, piše prištinska „Gazeta blic“.

Prema izvorima prištinskog „Blica“, francuski predsednik je oštro napao Haradinaja, rekavši mu da su nametnute takse razlog prekida dijaloga Beograda i Prištine, a u jednom trenutku je Makron podigao prst prema premijeru privremenih prištinskih institucija.Bilo je, piše dalje list, napetosti i kada je predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači uzeo reč.

Navodi se da je Tači više puta kritikovao Evropsku uniju posebno zbog neodobravanja vizne liberalizacije.

Pritom, Tači ni pred Makronom ni pred nemačkom kancelarkom Angelom Merkel nije spomenuo pripajanje tzv. „preševske doline“ tzv. Kosovu, na čemu je insistirao poslednjih meseci i neposredno uoči berlinskog skupa, dodaje se u tekstu.

„Blic“ ocenjuje da je berlinski samit završen bez ikakvih konkretnih rezultata u vezi sa viznom liberalizacijom i deblokadom dijaloga Beograda i Prištine.

List konstatuje da su se Tači i Haradinaj u Berlinu pojavili sa suprotstavljenim izjavama u vezi sa graničnim pitanjem.

Dok je Tači tvrdio da se zalaže za pripajanje tzv. „preševske doline“ tzv. Kosovu, Haradinaj se tome oštro suprotstavio.

(Sputnjik)

KOMENTARI7 komentara

 1. milorad2 says:

  Pa da pustili su šiptariju niz kanal u EU, sad hardinaj kuka za amerikancima a velikalbanija se ljulja pred mogućim gradjanskim ratom.Sve je to zahvaljujući prijateljima sa zapada.EU napušta dalje napade na nas i proces komadanja srbije je ovime završen. Ostaje sada da očistimo zemlju od stranih okupacionih trupa i strane neleglno doseljene pljačkaške populacije i to je ono što im sleduje.Oni u srbiji ne mogu i neće živeti a pogotovo nema mesta za njihove "tradicionalne" mafijaške delatnosti.Ta mafijaška "tradicija" će uskoro biti oštro prekinuta, vrlo oštro.

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Nemačka i Francuska su nekadašnje sile, čak ni ovi indijanci šiptari ne trebaju da ih se plaše pošto ih brani američki 4.Rajh. Znali smo da ovaj sastanak u NEBITNOM GRADU Berlinu neće doneti apsolutno ništa. Rusija i SAD su oni koji odlučuju, Kina i EU su drugorazredne sile koje mogu samo da asistiraju Rusiji i SAD-u oko određivanja granica u Svetu.

 3. Ivke says:

  Ma daj... sada ispada kao Makron i Merkelova vole nas ...

 4. samostalan says:

  Ma, da, problem su samo takse, a okupacija Srbije nije nikakav problem. Manipulacija i lazi si dosadni, dajte nesto drugo.

 5. samostalan says:

  A sto Vucic ne udari Siptarima takse, pa da se puse? Zato sto on prvi brani siptarske interese.

 6. rodja says:

  Ivke, Samostalan, a i drugi, su potpuno u pravu! Zaključak: pisac i ovog scenarija, kao i sva druga do sada, tonci bler ima u glavi isključivo matematički um, koji je i suviše plitak za kvantni um Srba. Prosto ko pasulj, kako kažu Srbi!!! Manipulacije i laži.

 7. Kulak says:

  Merkel je nebitna,Makron je nebitan.Srbi,Rusi i Ameri se pitaju,svi drugi su nebitni,sve drugo je nebitno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *