ШИПТАРСКИ МЕДИЈИ ОТКРИЛИ ИСТИНУ: Раде Шербеџија лаже, сам је тражио… (ВИДЕО)

ŠIPTARSKI MEDIJI OTKRILI ISTINU: Rade Šerbedžija laže, sam je tražio… (VIDEO)

7 marta 2018

Šiptarski mediji iznenađeno pišu o javljanju srpskih kolega da je Rade Šerbedžija odbio ulogu „legendarnog komandanta Adema Jašarija“ a posebno što se ta vest zasniva na izjavi reditelja i scenariste tog filma koji govori o tome da mu je Šerbedžija uputio zahtev preko Envera Petrovcija da on želi da tumači lik Adema Jašarija jer će ga kao Srbin najbolje promovisati u svetu.

List sa Kosova i Metohije, na albanskom jeziku, „Bota press“ izvestio je o sasvim obrnutom razvoju događaja pod naslovom „Šerbedžija u ulozi Adema Jašarija? Reakcija Envera Petrovcija na Ljuana Krueziju“. Čitava ova situacija prilično je unervozila albanskog glumca Envera Petrovcija koji najbolje shvata koliko koristi bi šiptarskim separatisttima u svetu donela ova uloga u tumačenju srpskog glumca.

„Glumac Enver Petrovci odbio je da kaže da li je njegov srpski kolega Rade Šerbedžija tražio da preuzme ulogu njegovu ulogu Adema Jašarija“ piše ovaj list i dodaje da je Petrovci vidno nervozan tražio od novinara da ali i od reditelja Ljuana da u javnosti ne pominju ime  Radeta Šerbedžije.

„Enver Petrovci nije želeo da razgovara o srpskom glumcu koji je preko njega izrazio želju da preuzme ulogu Adema Jašarija“ piše list i dodaje da je to potvrdio i reditelj i scenarista Ljuan Krueziu koji je pri kraju prve faze scenarija za ovaj film. Da stvar bude gora – na osnovu te izjave albanskog reditelja srpski mediji su preneli vest da je Rade Šerbedžija odbio ulogu a ne da je Šerbedžija taj koji je odbijen!

Petrovci je, u telefonskom razgovoru, prilično nervozno, pominjanje imena Radeta Šerbedžije ocenio preuranjenim i nespretnim potezom. Predložio je novinarima da skinu sa interneta video intervju objavljen dan ranije jer preuranjenim otkrivanjem interesovanja Šerbedžije za ulogu „nisu na dobitku“. Pre svega jer postoji mogućnost da se na njega u ovom trenutku izvrši uticaj ili da ga pritisak javnosti natera da se predomisli.

Šiptarski reditelj i scenarista filma, Ljuan Krueziu, objasnio je u video intervjuu da je Šerbedžija taj koji je samoinicijativno izrazio interesovanje za ulogu Adema Jašarija ali da „njegov zahtev nije razmatran zbog njegove nacionalnosti i da je prirodno da on i ne može da prihvati ulogu“ jer mu nije ni ponuđena!

Rade Šerbedžija je svoj predlog, kako je objasnio Ljuan u kasnije pogrešno prevedenom video intervjuu, potkrepio time da „ako on kao Srbin prihvati tu ulogu onda će i Adema Jašarija prihvatiti ceo svet“!

I drugi šiptarski medij većeg uticaja, RTV21, piše isto navodeći izjavu reditelja da je „odmah odbio spremnost Šerbedžije da igra Adema Jašarija“ a da je za to razlog bila njegova srpska nacionalnost.

Srpska javnost je euforično pozdravila navodnu „odluku“ Radeta Šerbedžijezasnivajući je na pogrešnom prevodu iako su šiptarski mediji brujali o interesovanju Šerbedžije da tumači lik „legendarnog komandanta i osnivača Oslobodilačke vojske Kosova“.

Portal na albanskom jeziku „Ekspres“, koji je objavio intervju na osnovu koga su izveštavali srpski mediji, piše: „srpski glumac Rade Šerbedžija izrazio je spremnost da igra ulogu komandanta OVK, rekao je reditelj Krueziu. Razlog je bio čudan, rekao je da „ako ja kao Srbin prihvatam i igram ulogu Adema Jašarija, onda će ceo svet prihvatiti Adema Jašarija. Za ulogu Adema Jašarija biće održana audicija ove godine“navodi Ekspres koji je ovu vest prvi i objavio a srpski mediji preneli.

Šta je povod i motiv Radeta Šerbedžije da tako postupi ostaje neshvatljivo ali autošovinizam i prezir prema sopstvenom narodu Šerbedžija je potvrdio više puta u mnogim filmovima do sada poput filma Anđeline Džoli „U zemlji krvii meda“. 

Vest da je Šerbedžija „odbio“ da igra šiptarskog zlikovca preneo je portal sa KiM na srpskom jeziku „Kossev“.

Redakcija ovog sajta redovno prenosi propagandni sadržaj albanskih separatista iz njihove štampe hvaleći se kao su te vesti „izvorno prevedene i nisu lektorisane“. Portal sa koga je vest na albanskom preuzeta i prevedena, u nekoliko navrata je naglasio da je reditelj odbio predlog Radeta Šerbecije da glumi Jašarija. Takođe, taj detalj se nalazi i u naslovu video intervjua koji Kossev prenosi! Zato je potpuno nejasno kako je do ovako katastrofalne greške, po pitanju tako očiglednog sadržaja, moglo da dođe jer verovatno da Kossev ima profesionalnog prevodioca s obzirom da se upravo zbog otvorenog promovisanja albanskog separatizma nalaze na budžetu američke i britanske Vlade, šiptarskog ogranka Fonda za otvoreno društvo Nataše Kandić ali i drugih izrazito anti-srpskih sponzora iz Amerike i zapadne Evrope koji aktivno rade na tzv „nezavisnosti“ Kosova i Metohije.

Adem Jašari je bio jedan od osnivača i vođa takozvane „Oslobodilačke vojske Kosova“ pod čijim vođstvom su izvršeni mnogi napadi na organe državne bezbednosti, vojsku i policiju, u kojima su mnogi od pripadnika ovih službi brutalno ubijeni.

Adem Jašari je bio jedan od osnivača i vođa takozvane „Oslobodilačke vojske Kosova“ pod čijim vođstvom su izvršeni mnogi napadi na organe državne bezbednosti, vojsku i policiju, u kojima su mnogi od pripadnika ovih službi brutalno ubijeni.

Zločini Adema Jašarija isprovocirali su akciju srpske policije marta 1998. koja je u pokušaju da uhapsi ovog zlikovca bila prinuđena da se brani i u toj borbi ga i lišila života a time je započeo rat na Kosovu i Metohiji upravo na dan objave vesti da je Šerbedžija ponudio da ga promoviše u svetu.

(KMnovine)

KOMENTARI18 komentara

 1. Evangelist says:

  Dokaz da su i albanci srbi. Pa bre ljudi, glumci su takve duše da žele sve i svašta da odglume. Biće ovaj dobar Jašari. Bio je i dobar Tesla, i čarbnjak u hari poteru i koješta je on bio i zavodnik anđeline džoli. Na žalost samo neće biti svoj. Uvrnut je on čovek od početka karijere kao "zgubidan" u Registraturi. Šou mora da se nastavi.

 2. evandjelist says:

  Čist dokaz da srbin može biti i veći šiptar od šiptara i veći hrvat od hrvata. O da srbin je to, i srpska posla su to kada je u pitanju talenat. Ovakvi glumci su željni buma u svojoj karijeri makar morali da odglume i pseći izmet. Bitna je samo dobra volja. Sve za umetnost. Pa posle neki kažu zašto ga je Bog ubio kada je bio dobro dete Božije? E pa neće ga Bog ubiiti.

  • Kulak says:

   Rade Šerbedžija je Srbin.I kad je Srbima u Zagrebu bilo najteže javno se izjašnjavao kao Srbin za razliku od nekih u Zagrebu koji su to tajili ili su glumatali da su nekakvi " hrvati".Nepravedno ga optužuju,on je častan Srbin koji nije izdao svoj narod.

   • Vlada says:

    On je sve samosrbin nije, i uvek je pljuvao po srbima a ti si jedna lazovcina.

 3. test01 says:

  Lazi, lazi i samo lazi, naucili od svojih mentora. Gospodin Rade Serbedzija je zaradio dosta para u Holywoodskim filmovima i siguran sam da je odbio da glumi ovog zlikovca za pare zaradjene na narkoticima. Siptarska narko bagra laze po obicaju jer im je krivo!

 4. Branko says:

  Ništa ja ne verujem u te špekulacije i nagađanja oko Rade, sve je to šiptarska propaganda.

 5. gaga says:

  Ne branim Serbedziju nije neka cvecka ali pazite Siptari lazu kad zinu!Pogledaj te kakva im je upustva(siptarskom narodu )dao njihov politicar!"lazite gde god stignete samo tako mozemo pobediti Srbe"!?Pogledajte u Balnan info intervju kod Tese tesanovica gde mu je gost Kaplan Burovic sta gospodin Burovic kaze o tome!

  • Vlada says:

   On je sve samosrbin nije, i uvek je pljuvao po srbima a ti si jedna lazovcina.

 6. Mali Vuk says:

  Nista cudno od ovog mazgova zvani Rade Serbedzija!

 7. tigar says:

  Šta je Šiptari pravite film o zlikovcu i kriminalcu Jašariju,kako ga naši nanišaniše ruka im se pozlatila,a ti Šerbedžija pusti ove čobane neka pišu šta hoće,skoro će im ovce preko Prokletija!

  • Velika Metla says:

   tigar,je li ti poznato da su usRaše proterale roditelje ovoga "jugoslovena",kao i sve ostale Srbe,a on za to okrivio nikoga drugoga do Srbiju?

 8. Batina says:

  Ko zna sta je tu istina, ali zna se da je rade tudjmanov srpin isto ko onaj blentavi pupovac. Ala mu je prezime, smrdljivac.

  • Velika Metla says:

   Batina,šta god da je istina lažovi su i šiptari,a i ovaj "neuspeli" jugosloven!

  • Kulak says:

   Nije,Rade je častan Srbin.

   • Vlada says:

    Lupas glupostu.nisod srbina je serbedzija

    • Vlada says:

     Lupas glupostu.nisod srbina je serbedzija

     • Cigo69 says:

      Toliko si nepismen, i klasično i informatički, ali si veeeeliki Srbin ! Da su svi Srbi takvi kao ti, odmah bi se odrekao svoje nacionalne pripadnosti.

 9. Portopranco says:

  Nebitne su laži šiptarskih terorista.Rade Šerbedžija je Srbin i to je govorio i kad je Srbima u Zagrebu bilo najteže.Arsen Dedić i Dražen Petrović su na sve moguće načine prikrivali činjenice da su im očevi Srbi,a Rade Šerbedžija je bio iskren i uvijek i u svakoj prilici govorio da je Srbin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *