ШИПТАРСКИ ПЛАЋЕНИК НА НОВОМ ЗАДАТКУ! Осведочени србомрзац Вилијам Вокер најавио формирање ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ!

ŠIPTARSKI PLAĆENIK NA NOVOM ZADATKU! Osvedočeni srbomrzac Vilijam Voker najavio formiranje VELIKE ALBANIJE!

8 maja 2017

Bivši šef verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker izjavio je da ima projekat za ujedinjenje Albanaca – na Kosovu, Albaniji i u dijaspori.

Voker je govoreći na svečanosti 17 godina od osnivanja Alijanse za budućnost Kosova, rekao da od 1999. godine često dolazi na Kosovo, „sa jednim ciljem, da Kosovo nastavi sa koracima koje svi čekaju od 1999. godine“.

Ovaj put, dodao je Voker, došao je na Kosovo, jer želi da predstavi „novi projekat na kojem radi“, prenose prištinski mediji.

– Cilj ovog projekta na kojem radim je za sve Albance, na Kosovu, u dijaspori, u Albaniji. Radim na zajedničkom projektu na njihovom ujedinjenju. Albanci u svetu su bili ujedinjeni devedesetih isključivo u svrhu oslobađanja Kosova. Bio sam sa njima kada su proglasili nezavisnost. Albanci su dobili i došli su zajedno da slavimo, sada je vreme posle nezavisnosti, za poslednji korak, da svi budemo zajedno, da se ostvari ovo dostignuće – rekao je Voker.

Voker je široj javnosti poznat kao šef misije koja je svojim radom i izveštavanjem sa Kosova tokom sukoba 1998. i 1999. godine, uticala na formiranje međunarodnog javnog mnjenja da tadašnju SR Jugoslaviju treba bombardovati, što se i dogodilo u proleće 1999. godine.

U selu Račak su početkom 1999. godine pronađena tela 45 Albanaca, za čije ubistvo je tadašnja misija OEBS-a, na čelu sa Vokerom, bez dokaza optužila srpske snage bezbednosti, a ovaj događaj – iako nikad nije utvrđeno da se radi o masakru nad civilima – presudno je uticao na donošenje odluke NATO-a o bombardovanju bivše SR Jugoslavije.

Svi izveštaji srpske strane govorili su da su u Račku poginuli albanski teroristi – pripadnici OVK, ali na zapadu je taj događaj kvalifikovan kao zločin nad civilima, koji je poslužio kao izgovor za NATO bombardovanje koje je počelo krajem marta 1999. godine.

Vokeru je u januaru ove godine u selu Račak otkrivena statueta. Bio je prisutan na otkrivanju zajedno sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem i bivšim kosovskim predsednikom Bedžetom Pacolijem.

(RTS)

KOMENTARI3 komentara

  1. Ja says:

    Da smo normalna drzava, odavno on ne bi pricao nista ...

  2. Konor says:

    Čovek snuje, Bog odlučuje.

  3. Jaooo says:

    Oni rade a mi ? Gde je Rusko naoružanje , gde je prijateljska Evropa , gde je promena u administraciji radi privlačenja investitora gde neću da zavisim od jednog službenika koji me sputava zato što tumači zakon na taj način da me primorava da ga korumpiram , privatizovali su svoje funkcije umesto da služe narodu zašta su plaćeni , ma sve je isto , čak će i Kosovo da nas prestigne u svemu jer tamo nema birokratija kao kod nas , hoćeš da radiš ... Radi ... A kod nas je .... S pa ne može to tako , uzmi papir ovde odnesi tamo plati taksu ovde i tamo i onde pa kad skupiš sve papire dođi o onda jaooo ft1p , ma pukli smo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *