ШИПТАРСКИ СПЕЦИЈАЛЦИ СТИГЛИ НА ЈАРИЊЕ ПОД ПУНОМ РАТНОМ ОПРЕМОМ

ŠIPTARSKI SPECIJALCI STIGLI NA JARINJE POD PUNOM RATNOM OPREMOM

31 avgusta 2022

TRI hamera i nekoliko džipova sa pripadnicima specijalnih snaga Kosovske policije pod punom ratnom opremom pre nekoliko minuta stiglo je na novi punkt koji se nalazi na manje od pola kilometra od administrativnog prelaza Jarinje.

Na ovom punktu koji se još dograđuje (proširuje se asfalt i nasipa nekoliko metara u dubinu) juče je „dežurala“ posada sa jednim oklopnjakom, a jutros samo prepodneva smena Pogranične policije.

Nove snage kosovskih policajaca i svakosatna krstarenja putevima na severu Kosova i Metohije unose nemir među srpsko stanovništvo. Tenzije su gotovo opipljive, uprkos postignutom sporazumu o ličnim dokumentima i uveravanja međunarodnih medijatora da da se mir mora sačuvati i da Priština neće povući jednostranou primenu mere o tablicama.

– Ne verujemo im i nećemo verovati – nepodeljeno je mišljenje Srba u severnim, kosmetskim opštinama.

– Da Priština nema nekakav plan, ne bi ovamo gomilala do zuba naoružane specijalce.

Sagovornici „Novosti“ pričaju da se ponekad čak po dva oklopna vozila zaustave ispred njihovih kuća, izlaze s dugim cevima na put, zaustavljaju vozila i kontrolišu.

Uporedo sa snagama koje na Sever šalje Kurti, u ovom delu Kosmeta pojačano je i prisustvo Kfora. Na dva kilometra od nove baze (utvrđenja) specijalnih snaga policije prema Leposaviću, dežuraju američki pripadnici međunarodne vojske. Deluju gotovo nezainteresovano čak i kada se kod njihovog punkta zaustave automobili.

(Novosti / foto: I. Marinković)

KOMENTARI2 komentara

  1. toza says:

    jasno da ih amerika na ovo podbada. prema tome, prekinuti odnose sa amerikom. uzeti od kima hvasonge pa da vidimo koliko ce da se kurce.

  2. Otpadnik says:

    Samo zaokruzuju teritoriju, vladajuci njome, kao i svaka drzava, silom. Ameri im tu pomazu. Ocigledno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *