СИРЕНЕ ДИГЛЕ УЗБУНУ, ЧУЈУ СЕ ДЕТОНАЦИЈЕ ОКО РУСКЕ БАЗЕ: У току напад на базу Хмејим

SIRENE DIGLE UZBUNU, ČUJU SE DETONACIJE OKO RUSKE BAZE: U toku napad na bazu Hmejim

6 jula 2018

Večeras je došlo do novog velikog napada dronovima na rusku bazu Hmejmim u Siriji. U bazi su se čule sirene, a dejstvovala je i protiv vazdušna odbrana.Teroristi su poslali veliki broj dronova sa bombama kako bi napali ruske vojnike i letelice, ali ni jedan nije uspeo da se probije do mete. Oko baze su se čule detonacije.

Predhodni napad desio se pre samo nekoliko dana, ali je i tada ruska PVO oborila letelice.

Poslednji uspešan napad na Hmejmim dogodio se u decembru 2017. kada su teroristi uspeli da pogode nekoliko ciljeva u bazi.

(Pravda)

KOMENTARI15 komentara

 1. Roy says:

  Tako treba da samelju smotane i bijedne Ruse. Kad nece Rusi da stuku London i Vatikan onda neka ih dronovi tuku svaki dan.

 2. goran says:

  Koji bre teroristi, Izrael se igra sa Rusima kako mu volja. Rusi mlakonje.

  • Željko says:

   @goran Realan ste komentator, imam jedno pitanje za vas! Što se to događa u Srbiji jer ovaj nagli otklon od Putina i Rusije ne razumijem s obzirom da su Rusi srpska "braća"? Slažem se sa vašom konstatacijom da "izabrani narod" kojega ima oko 18 milijuna na planetu Zemlji vlada i Rusijom ali i "velikim bratom"!

 3. Velika Metla says:

  Rusija treba da pošalje poruku zapadu sledeće sadržine! "pogine li još jedan ruski vojnik,i budete li još jednon napali rusku bazu,London će biti sravnjen sa zemljom i izbrisan iz knjige živih"! Naci-amerika preore skoro ceo svet ako samo jedan graDžanin te njihove genocidne tvorevine pogine,a Rusima uubijaju vojnike i napadaju ih konstantno,dok se Putin premišlja!

  • Ninoslav says:

   Da nema nekoliko desetina milijardi dolara Ruskih investicija u Londonu.

   • Velika Metla says:

    Ninoslav,o tome se upravo i radi! Putin mi je počeo biti sumnjiv još pre nekih 5 godina! Daj Bože da se JA varam!

  • Miraš. says:

   Rusija bi reagovanjem koje Vi predlažete preuzela odgvornost za novi svetski rat. Vi želite da Rusija bude tek glupa silnica koja će naivno izazvati novi svetski rat. Ubijanje ruskih vojnika i drugog osoblja u Siriji često jeste sa ciljem izazivanja još većeg sukoba od postojećeg te Rusija dosad ispravno je reagovala i postupala. Rusija ne namerava i ne želi da jednostavno zameni Ameriku na svetskoj pozornici, samo da joj preotme prvo mesto te da odsad širom sveta budu poštovani ruski zahtevi a na osnovu preteće ruske sile, kao dosad američki zahtevi na osnovu preteće američke sile. Rusija će reagovati sa svojom vojnom silom samo kad mora i koliko mora. a neće preuzimati onu poznatu i veoma iskompromitovanu ulogu dežurnog svetskog policajca niti će učestvovati u gotovo svim ratovima širom planete.

 4. Miraš. says:

  Napad ne rusku bazu u Hmejmimu ne iznenadjuje jer da nije pomoći ruske avijacije ovakve države Sirije već odavno ne bi bilo. Uvek se tako teroristi solidarišu kad vide da na nekom drugom frontu SAA napreduje. Sada su besni jer postoje nova i značajna napredovanja SAA u Dari. Istočno od glavnog grada Dare na putu prema graničnom prelazu Nasib oslobodjeno je veće mesto Sajda i već su zauzete značajne pozicije oko sledećeg mesta Nuajmah koje je duplo manje od Sajde. Takodje presečene su linije snabdevanja terorista u tom delu istočno od Fare i oko puta ka Jordanu. Nakon oslobodjenja tog mesta koje će se desiti već sutradan puno gube teroristi u gradu Dara jer sve više upadaju u obruč. Sa ove istočne strane nedostaje nekih 6 km da SAA izbije na jordansku granicu, a sa zapadne strane u širem području od grada Dara isto se primećuju neka napredovanja SAA. Grad Dara, tj. samo njegova južna neoslobodjena polovina je možda najvažnije uporište terorista u celoj pokrajini, a ubrzo će se naći u manjem džepu, a zatim u potpunom okruženju. Veliki poraz se približava za teroriste a time i za njihove moćne sponzore.

 5. Miraš. says:

  Plan SAD i Izraela za deeskalacionu zonu Dara i Al Qunetra bio je da se ranije oslobodjene teritorije Dare oko 1.350 km2 smanjuju i istope, zatim da osvoje i delove istočnije susedne pokrajine Suvajda. Teroristi raznih vrsta čak i ISIS trebalo je da se integrišu i da otcepe ovaj jugozapadni deo Sirije. To bi bilo najmanje oko 7-8 hiljada km2, a moguće je da su planirali i veću teritoriju jer istok Suvajde je pustinja, istočno od Suvajde je jug pokrajine Damask i takodje i to je pustinja, a onda počinje velika američka baza Tanf na jugu Homsa. Baš u tom delu pustinje u Martu - Aprilu se pojavio novi džep ISIS što uopšte nije slučajno; on je je uglavnom likvidiran. Već sada jasno je da taj plan propada. Izrael se sada zadovoljava da izjavi da će napasti snage SAA ako u demilitarizovanoj zoni pored Golana snage SAA budu napadale teroriste. Inače ovih dana teroristi na jugu Dare tražili su baš od Izraela da se vojno umeša i da ih zaštiti. Tu demilitarizovanu zonu uz Golan odavno kontrolišu snage UN te Izrael ne bi smeo da se meša. Ali kad većina terorista bude likvidirana šta im vredi da se mešaju u jednoj tako uskoj i maloj zoni, a već im je propao daleko veći plan.

 6. slobo says:

  Velika Metla .100% si u pravu .To je jedini nacin da nesto postignu ako hoce ,ali ja mislim da nece I ne smiju .Ako sam u pravu neka ih rasture onda koji su kiiraci otisli da se malo pokazu I da prodaju sta naoruzanja .Sve je to trla baba lan

 7. Miraš. says:

  Dronovi su američki i novije su proizvodnje, a napravljeni su od drveta plastike itd. ; uglavnom od takvih materijala sa nadom-ciljem da ih radari neće detektovati. Uzalud im trud. Kad se završi operacija SAA u Dari najverovatnije će pretresti neke delove deeskalacione zone Idlib odakle se puštaju ovi dronovi.

 8. Zoran says:

  Bas su visoko tehnoloski spsobni ti teroristi.;)

 9. Maximus says:

  Nista,poobarali su ih sve.Jevreji su sve ocajniji.Sirijska vojska ih sada gleda u oci.

 10. goran says:

  Putin je cionista koji brani interese Iraela, njega Rusija ne interesuje, osim kada Rusi glasaju za njega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *