SIRIJA: Imamo moćno oružje koje će zaprepastiti svet

SIRIJA: Imamo moćno oružje koje će zaprepastiti svet

28 avgusta 2013

SYRIA_ARMY_661938fSirija će se, ako je Zapad napadne, braniti oružjem koje će iznenaditi svet, zapretio je ministar spoljnih poslova Sirije Valid Mualem.

Sirija: Imamo moćno oružje

U izjavi povodom moguće vojne intervencije protiv Sirije zbog toga što je njena vlast navodno prošle nedelje upotrebila hemijsko oružje protiv pobunjenika, Mualem je ponovio da je “upotreba hemijskog oružja alibi”.

Ministar je rekao da tvrdnja da je bilo hemijskog napada “nije uopšte tačna” i pozvao strane sile da “pokažu šta imaju kao dokaze”.

„Ako misle da tako mogu da spreče pobedu naših oružanih snaga (u građanskom ratu), varaju se“, rekao je ministar i ocenio da bi strana vojna intervencija koristila samo Izraelu i Al Kaidi.

Ruska novinska agencija Interfaks prenela je da vlada u Damasku poseduje dovoljno sistema vazdušne odbrane za pružanje otpora napadima.

„Ako američka armija zajedno sa snagama NATO pokrene operacije protiv Sirije, neće moći da lako ostvari pobedu- navela je ruska agencija“, pozivajući se na izjavu neimenovanog vojnog izvora.

Sirijski ministar je rekao da je uveren da Rusija, glavni saveznik Asadovog režima, neće ostaviti Damask na cedilu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *