СИРИЈА ПОСТАЈЕ ГРОБНИЦА ТУРЦИМА

SIRIJA POSTAJE GROBNICA TURCIMA

10 aprila 2021

Dana 8. aprila, konvoj turskih oružanih snaga napadnut je u severozapadnom sirijskom regionu Idlib, gde deluje nekoliko terorističkih grupa.

Turski konvoj naleteo je na improvizovani eksplozivni uređaj (IED) dok je prolazio putem između gradova Al-Bara i Ešim u južnoj pokrajini Idlib. Napadnuti konvoj prevozio je zalihe i trupe, koji su ranije stigli iz Turske, na određena mesta u regionu.Sariat Ansar Abu Baker As-Sidik, novoosnovana grupa povezana sa Al-Kaidom nepoznatog porekla, preuzela je odgovornost za napad.

U izjavi, grupa je rekla da je napad izvršen da bi se osvetila čast muslimanskim ženama u Afrinu – u severnom delu Alepa – koje turski vojnici vređaju zbog nošenja islamskih velova.

– Jedna od jedinica Sariat Ansar Abu Baker As-Sidika napala je vojni konvoj turske vojske NATO-a na putu koji povezuje dva sela Ešim i al-Bar u mestu Džabal al-Zavija. Ovo je osveta za muslimanke koje su obeščašćene od strane turskih snaga jer su nosile šerijatsku haljinu. I osveta je postignuta, hvala Bogu – navodi se u saopštenju.

Ćelije Sariat Ansar Abu Baker As-Sidika izvele su mnoge napade na turske snage u Idlibu od osnivanja u novembru 2020. godine. Nekoliko turskih vojnika ubijeno je kao rezultat napada grupe, izvedenih eksplozivnim napravama, snajperskim puškama, raketnim granatama i minobacačima.

Tursko Ministarstvo nacionalne odbrane do sada nije komentarisalo napad na Idlib. Ministarstvo obično prizna smrtne slučajeve u Siriji u roku od 24 sata.

Turske snage proživljavaju teška vremena u Siriji. Dan ranije, raketni napad kurdskih snaga u Afrinu odneo je živote dva pripadnika turske službe. Ankara je stekla mnogo neprijatelja kao rezultat svoje intervencije u Siriji.

(South Front)

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Goveda muslimanska, slovenska, azijatska i ciganska. Uvek muslimani napadaju muslimane , Azijati napadaju Azijate, Japanci Kineze, Kinezi Tajvance i Tibetance, Sloveni napadaju Slovene, Ukrajinci napadaju Ruse, Indijci napadaju Azijate, Bugari napadaju Ruse ali nema "Grupa Francuza napala Amerikance, Amerikanci ubijaju Britance..." Više Amerika nema potrebe da ih napada. Dovoljno da povuče svoje vojske iz Sveta i imaćemo Svetski rat Nezapada protiv Nezapada. Kude bre SAVEZ? Pa nema. Ko je ikad video da ovčurine naprave savez i napadnu vuka? Da čovek ne gaji ovce, više ih ne bi bilo. Da Zapad ne gaji Istok, više ga ne bi bilo. Sunce bi uvek zalazilo, ali džaba jer Istok to nikada ne bi video.

    • Zorana says:

      Istina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *