СИРИЈЦИ ОПАСНО ПРЕТЕ: На нови напад на аеродром Дамаска одговор ће бити напад на аеродром Тел Авива

СИРИЈЦИ ОПАСНО ПРЕТЕ: На нови напад на аеродром Дамаска одговор ће бити напад на аеродром Тел Авива

23 јануара 2019

УКОЛИКО Савет Безбедности УН не предузме мере поводом ракетних удара Израела по Сирији, Дамаск се може одлучити за симетрични удар по аеродрому Тел-Авива, изјавио је стални представник Сирије у УН Башар Џафари.

Сирија дипломатија је све досад упорно инсистирала да Свет безбедности УН осуди ракетне и авио-ударе Израела по њеној територији и да предузме мере да ти напади престану.Џафари је у том контексту додатно појаснио позицију свог државно-војног врха и упозорио:

„Или је дошло време да СБ УН предузме све што је потребно да престани израелски напади или ће Сирија – онима који у Савету праве ратове – скренути пажњу на проблем искористивши своје легитимно право да се брани и да на напад Израела по аеродрому дамаска одговори симетрично по аеродрому Тел Авива“.

Џафари је ово рекао на заседању Савета безбедности УН.

Израел је свој последњи напад на аеродром Дамаска – који је био највећи од маја прошле године – прогласио за напад на позиције иранске јединице Ал Кудс у непосредној близини аеродрома.

Израелске ракете стизале су са запада, југозапада и југа. Дамаск је објавио да су погинула четири његова војника, а шесторица била рањена.

Док је Џафери наступао у СБ УН, две велике групе припадника сиријске Ал Каиде (Џебхат ан-Нусра) од по 200 бојовника, атаковале су положаје сиријске армије у провинцији Идлиб. У близини насеља Абу-Духур и Абу-Шарџа.

Терористи су за напад код Абу-Духура искористили камиказу са аутомобилом пуним експлозива који је успео да се приближи првој линији владиних снага пре него што је био унуиштен противтенковском диригованом гранатом.

То је нусровцима дало прилику да на једном месту продру километар и по у дубину, али их је сиријска армија убрзо вратила тамо одакле су и дошли.

KOMENTARI6 коментара

 1. Deda Micko says:

  Ne laprdajte Arapi vise. To ste rekli i prosli put, a Judejci vam lupaju samara kad god hoce, i Vama i njihovim prijateljima Rusima.

 2. Deda Micko says:

  Naucili od Rusa da ratuju recima, ali ne i oruzjem.

 3. Velika Metla says:

  Уопште ми није јасно (мада је јасно да с овим само радите оно шта је унапред договорено с капицама)од када се то непријатељ обавештава да ће бити нападнут??? Је ли то нека нова стратегија? Нисам прочитао да су и вама капице јавиле да ћете бити бомбардовани! Свашта!

 4. A akoM says:

  Ako Sirijci itd.udare direktno na tlo Izraela,onda će Izrael odgovoriti još agresivnije,što je još jedan korak u spiralu nasilja!Dal' su Sirijci i njeni saveznici spremni za to,vidjet će se!Iako ne kužim zašto za početak ne napadaju izraelske avione koji ispaljuju rakete na njih,a imaju"famozni"S-300!?!

  • Deda Micko says:

   Ne daju im Rusi da bilo sta urade. Izrael i Rusija su jedna zemlja, to je isto. Rusi su dali S300 Siriji kako bi Izrael usavrsio napade pre nego sto krenu na Iran koji takodje ima S300.

  • test01 says:

   Ne daju im Rusi !!! to je istina...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u