СИРИЈЦИ ОПАСНО ПРЕТЕ: На нови напад на аеродром Дамаска одговор ће бити напад на аеродром Тел Авива

SIRIJCI OPASNO PRETE: Na novi napad na aerodrom Damaska odgovor će biti napad na aerodrom Tel Aviva

23 januara 2019

UKOLIKO Savet Bezbednosti UN ne preduzme mere povodom raketnih udara Izraela po Siriji, Damask se može odlučiti za simetrični udar po aerodromu Tel-Aviva, izjavio je stalni predstavnik Sirije u UN Bašar Džafari.

Sirija diplomatija je sve dosad uporno insistirala da Svet bezbednosti UN osudi raketne i avio-udare Izraela po njenoj teritoriji i da preduzme mere da ti napadi prestanu.Džafari je u tom kontekstu dodatno pojasnio poziciju svog državno-vojnog vrha i upozorio:

„Ili je došlo vreme da SB UN preduzme sve što je potrebno da prestani izraelski napadi ili će Sirija – onima koji u Savetu prave ratove – skrenuti pažnju na problem iskoristivši svoje legitimno pravo da se brani i da na napad Izraela po aerodromu damaska odgovori simetrično po aerodromu Tel Aviva“.

Džafari je ovo rekao na zasedanju Saveta bezbednosti UN.

Izrael je svoj poslednji napad na aerodrom Damaska – koji je bio najveći od maja prošle godine – proglasio za napad na pozicije iranske jedinice Al Kuds u neposrednoj blizini aerodroma.

Izraelske rakete stizale su sa zapada, jugozapada i juga. Damask je objavio da su poginula četiri njegova vojnika, a šestorica bila ranjena.

Dok je Džaferi nastupao u SB UN, dve velike grupe pripadnika sirijske Al Kaide (Džebhat an-Nusra) od po 200 bojovnika, atakovale su položaje sirijske armije u provinciji Idlib. U blizini naselja Abu-Duhur i Abu-Šardža.

Teroristi su za napad kod Abu-Duhura iskoristili kamikazu sa automobilom punim eksploziva koji je uspeo da se približi prvoj liniji vladinih snaga pre nego što je bio unuišten protivtenkovskom dirigovanom granatom.

To je nusrovcima dalo priliku da na jednom mestu prodru kilometar i po u dubinu, ali ih je sirijska armija ubrzo vratila tamo odakle su i došli.

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Ne laprdajte Arapi vise. To ste rekli i prosli put, a Judejci vam lupaju samara kad god hoce, i Vama i njihovim prijateljima Rusima.

 2. Deda Micko says:

  Naucili od Rusa da ratuju recima, ali ne i oruzjem.

 3. Velika Metla says:

  Uopšte mi nije jasno (mada je jasno da s ovim samo radite ono šta je unapred dogovoreno s kapicama)od kada se to neprijatelj obaveštava da će biti napadnut??? Je li to neka nova strategija? Nisam pročitao da su i vama kapice javile da ćete biti bombardovani! Svašta!

 4. A akoM says:

  Ako Sirijci itd.udare direktno na tlo Izraela,onda će Izrael odgovoriti još agresivnije,što je još jedan korak u spiralu nasilja!Dal' su Sirijci i njeni saveznici spremni za to,vidjet će se!Iako ne kužim zašto za početak ne napadaju izraelske avione koji ispaljuju rakete na njih,a imaju"famozni"S-300!?!

  • Deda Micko says:

   Ne daju im Rusi da bilo sta urade. Izrael i Rusija su jedna zemlja, to je isto. Rusi su dali S300 Siriji kako bi Izrael usavrsio napade pre nego sto krenu na Iran koji takodje ima S300.

  • test01 says:

   Ne daju im Rusi !!! to je istina...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *