СИРИЈСКА АРМИЈА улази у окршај са Турцима

SIRIJSKA ARMIJA ulazi u okršaj sa Turcima

14 oktobra 2019

Sirijska vojska je ušla u grad Tabka u provinciji Raka, koji je prethodno bio u rukama Kurda, saopštila je televizija „Majadin“.

Kako se precizira, time je sirijska vojska jasno dala do znanja da nastavlja svoj put ka severu.Iako zvaničnih izjava od strane sirijskih vlasti po ovom pitanju nije bilo, administracija severoistoka Sirije tvrdi da je sa Damaskom postignut dogovor o razmeštanju sirijskih snaga duž cele granice sa Turskom, kako bi se pružila pomoć prilikom odbijanja napada turskih snaga.

Podsetimo, Turska je pokrenula vojnu operaciju na severu Sirije sa ciljem da se stane na put, kako tvrde iz Ankare, stvaranju terorističkog koridora duž tursko-sirijske granice.

Po tom pitanju se nedavno oglasila i Amerika koja je počela povlačenje svojih snaga iz Sirije, saopštivši da je upala u zamku jer se nalazi između turskih snaga koje su pokrenule vojnu operaciju u Siriji i sirijskih koje su krenuli ka severu zemlje.

KOMENTARI2 komentara

  1. Slobodanka says:

    Snage SAA ušle su i oko 40 km severnije od Tabke u grad Ain Issa, ali ne mogu odatle dalje severozapadno ka Kobaniju jer Amerikanci se nisu povukli iz baze Lafarge plant. Još i ovo: američke snage su se najpre povukli iz Kobanija pa su se zatim vratili. Snage SAA trenutno ne mogu ni iz pravca Manbidža na severoistok prema Kobaniju jer tamo Amerikanci drže ključni most za napredovanje snaga SAA prema Kobaniju. Situacija izgleda tako kao da Amerikanci baš hoće da Kobani prepuste Turcima. Kurdi i Sirija su obelodanili svoj dogovor. Taj sporazum je Pentagonu bio odmah poznat, a u njemu stoji da ključni uslov za savez je da snage SAA odbrane Manbidž i Kobani od turske najezde. Ameri nastoje da naruše savezništvo Kurda sa Damaskom. Ovo ujedno otvara pitanje: DA LI POSTOJI AMERIČKO-TURSKI SPORAZUM O KOM ĆUTE OBADVE STRANE I PENTAGON I ANKARA? Američko kukanje kako su oni jadni upali u zamku je laž, jer očigledno je da Amerikanci još uvek postavljaju Siriji i zamke i podvale!

  2. marko says:

    dobit ce turski fasisti dobar udar ovo njihovo bahato zlocinacko ponasanje pokazt ce da sirijska armija koja ratuje 7 godina nije pokazala jos potencijal i strateski udar koji mzoe izvesti a to je iskander i balisticke rakete koje mogu unistiti turske baze i aerodrome

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *