СИРИЈСКА ПВО одбила нови налет израелске авијације

SIRIJSKA PVO odbila novi nalet izraelske avijacije

12 jula 2018

Snage protivvazdušne odbrane Sirije odbile su noćas izraelski avio-napad na okolinu grada El-Kunejtra koji se nalazi na Golanskoj visoravni, samo 40 kilometara od Damaska.

Sasvim konkretno, izraelski avioni su atakovali vojne pozicije u blizini naselja Hodor, Tel-Kurum i Džeba.

Sirijska državna novinska agencija SANA prenela je tvrdnju iz svog vojnog vrha: Da su Izraelci lansirali nekoliko raketa, a da je deo njih bio presretnut i oboren.

Navodno je gađanim „vojnim pozicijama“ naneta samo materijalna šteta.

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš. says:

  Zato što teroristi gube ili se ubrzano predaju u narednim danima Izraelci će od muke i zlobe da gadjaju razne pozicije SAA u Kunejtri, možda i u severozapadnoj Dari, a sirijska PVO će da radi. Ranije su prikazali da imaju baš u tom delu ruski PVO sistem Pancir. Ali istovremeno još brže će da se predaju "zeleni" teroristi raznih vrsta u tom delu Sirije prema Izraelu, jedini izuzetak biće "crni" ISIS glavoseče koji se nalaze južnije na tromedji Sirija Jordan Izrael. Juče i danas prikazali su premeštanje značajnih snaga SAA iz južnijih delova oko grada Dare u severozapadne delove pokrajine Dara, tu je veoma blizu i pokrajina Al-Kunejtra. Mogu tako jer od danas u južnom delu pokrajinskog glavnog grada Dara vijori se sirijska zastava. Severni deo grada je slobodan od ranije. Nakon nekoliko dana borbi i pod udarom snaga SAA teroristi su odlučili da prihvate uslove Damaska i Ruskog centra za pomirenje. U narednih 48 sati predaće kompletno naoružanje. Danas su se severozapadno od ovog grada predali teroristi iz mesta Jadudah i Muzayrib. Iz Muzayriba je čak pušten snimak - teroristi FSA koji su upravo prihvatili uslove Damaska i predali su naoružanje igraju fudbal sa pripadnicima Ruskog centra za pomirenje. Šta reći? U Moskvi sa raznih strana svi mogu lepo da igraju fudbal, a što bi oni ovde bili izuzetak i ludi te samo da ratuju. Posle pada glavnog grada Dare još brže će da se predaju preostali gradovi u zapadnom delu cele ove deeskalacione zone ...

 2. goran says:

  Dok Natanjahu gleda fudbal u Moskvi, Izraelci rokaju metiljave Sirijce i Ruse.

 3. dane Radakovic says:

  Zavrsena Je BORBA U Siriji Otvaraju Se Nova Ratista NATU Je Sad Problem Estonija i Ukrajina Gruzija i BALKAN KOSOVO I MAKEDONIJA beograd je Onda Pao u Ruke USTASKE[;]

  • Miraš. says:

   Nije još završen rat u Siriji. Nakon Dare i Kunejtre na jugozapadu Sirije snage SAA treba da oslobode idlibsku deeskalacionu zonu (skoro cela pokrajina Idlib plus delovi susednih pokrajina Alepo, Hama i Latakija) koja ima preko 6.000 km2, a u njoj ima oko 60.000 okorelih terorista. Zatim snage SAA dosad su izbegavale sukobe sa Kurdima i njihovim SDF. U toku su pregovori izmedju Damaska i predstavnika Kurda, ali ako oni budu neuspešni .... Za Amerikance se približava kraj ratovanja u Siriji, te traže novu državu-žrtvu. Kao da su već odabrali Iran. Da su uspela dosadašnja veoma agresivna izazivanja Izraela u Siriji u smislu da se sirijski rat što više poveća rat bi se preneo i na susedni Liban.

  • Miraš. says:

   Ukrajina bi mogla postati veće ratno žarište nego dosad. Primetno je sve veće američko vojno prisustvo u Ukrajini ne samo u centrima za vojnu obuku nego i na linijama razgraničenja sukoba. Više od 4 godine traju sukobi na istoku Ukrajine. Napravljen je Minski sporazum 2015 godine, ali Zapad nije povodom njega pritiskao Kijev da ga primeni u interesu mira, nego sasvim pogrešno pritiskao je Moskvu. Namerno su napravili takvu grešku jer i ne žele da nestane ukrajinsko ratno žarište. Da je Zapad izvršio pritisak na Ukrajinu tako kako vrši pritisak na Rusiju Minski sporazum bi bio već realizovan i bilo bi više mira ako ne i potpuni mir. Ali Zapad nema zadatak da proizvodi mir nego održava ukrajinsko ratno žarište da bi ga kadtad aktivirao za još veće ratne sukobe od dosadašnjih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *