СИРИЈСКА ВОЈСКА кренула у велику офанзиву!

SIRIJSKA VOJSKA krenula u veliku ofanzivu!

20 decembra 2019

Sirijske vladine snage počele su vojnu operaciju na jugoistoku provincije Idlib, javlja „Šam FM“.

Sirijska vojska je oslobodila selo Um Džalal na jugu provincije Idlib, javio je sirijski radio.

List „Vatan“ je saopštio u utorak da sirijska vojska gomila snage u Idlibu i da se sprema za veliku operaciju. Izvor lista navodi da bi vladine snage takođe mogle da pokrenu operaciju i na teritorije susednih provincija Alep, Hama i Latakija, čije delove drži Nusra front.Predsednik Sirije Bašar Asad izjavio je u novembru da oslobođenje provincije Idlib neće zahtevati mnogo vremena, ali da vlasti planiraju da daju mogućnost civilima da napuste taj region.

Tokom operacije u avgustu, sirijske snage su uspele da oslobode značajnu teritoriju na severu provincije Hama i jugu Idliba koju su teroristi držali još od 2014. godine.

KOMENTARI3 komentara

 1. Miraš says:

  Sada izgleda kao da snage SAA pokreću novu ofanzivu iz tri pravca. Na jugu idlibske zone Um Džalal je prvi oslobodjen, a zatim su u delu istočnog-jugoistočnog Idliba oslobodile još 3 sela Rabiah, Khirbet, and Sha'ara. A na zapadnoj strani idlibske zone na samom severu Hame vode se borbe za oslobodjenje sela Al Mašik. ... U isto vreme Amerikancima se ostvarila želja da oživi ISIS. Gle čuda ISIS je oživeo baš severno od američke baze Tanf, te pokušali su da preseku put od Palmire do Deir ez Zora. Ovakvih i značajno jačih napada kod Palmire bilo je tokom 2017 godine pre nego što je ISIS poražen. Cilj je i tada i sada uvek isti, da preseku put glavnog sirijskog naftovoda, što je američki cilj sa namerom da preuzmu taj naftovod. ISIS radi, kako tata hoće.

  • Kataklizma says:

   Nije toliki problem osvojiti sela nego je problem zadrzati ih. Za svaku zgradu trebaju najmanje 3 covjeka da cuvaju a to je ogroman broj.

 2. opet ja says:

  Idu duž auto puta, ali će zbog toga morati da oslobode više gradova i sela. Ako uspeju cela provincija će ubrzo biti oslobođena. Jedino Turci mogu da naprave problem sa sigurnim zonama koje drže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *