СИРИЈСКИ ДЕЧАК РАСТУРИО ТРАМПА, МАКРОНА И МЕЈ: Ево шта се десило на снимању „хемијског напада“

SIRIJSKI DEČAK RASTURIO TRAMPA, MAKRONA I MEJ: Evo šta se desilo na snimanju „hemijskog napada“

18 aprila 2018

Sirijski dečak Hasan Dijab, koji je u izrežiranom snimku „Belih šlemova“ predstavljen kao žrtva hemijskog napada u Dumi, ispričao je detalje o snimanju.

„Bili smo u podrumu. Mama mi je rekla da danas nema šta da se jede i da ćemo jesti tek sutra. Čuli smo vikanje na ulici, vikali su: Idite u bolnicu. Potrčali smo u bolnicu, i čim sam ušao, uhvatili su me i počeli da polivaju vodom. Nakon toga su nas smestili u krevet s drugim ljudima“, rekao je dečak za televizijski kanal „Rusija 24“.Ratni izveštač televizijskog kanala Jevgenij Podubni naveo je da su dečaka primorali da učestvuje u snimanju videa.

„Dečak nije imao šta da jede. Za ovo snimanje su mu ponudili pirinač, urme i pečenje“, navodi izveštač.

Dečakove reči potvrdio je i njegov otac, koji je dodao da nikakvog hemijskog napada u gradu nije bilo.

„Kada sam saznao da je dete u bolnici, otišao sam s posla i potrčao tamo. Nije bilo nikakvog hemijskog oružja. Pušio sam na ulici, ništa nisam osećao. Ušao sam u bolnicu i video svoju porodicu. Borci su im za ovo snimanje dali urme, pečenje i pirinač i sve su ih pustili kući. Moj dečak se odlično osećao“, rekao je otac.

Ranije je Zapad optužio Damask za hemijski napad na sirijski grad Dumu u Istočnoj Guti i zapretio Siriji vojnim napadima. Moskva je negirala informaciju o bombi s hlorom koju je, navodno, bacila sirijska vojska.

SAD, Velika Britanija i Francuska su 14. aprila ujutru izvele raketni napad na sirijske administrativne objekte koji se, prema njihovom mišljenju, koriste za proizvodnju hemijskog oružja.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zlatko says:

  Krajnje je nehumano ovo stalno optuživanje Rusije, a sad i sirijskog režima za nedela koja nisu počinili. Malezijski avion koji je oboren nad Ukrajinom više niko ne pominje. Kad je Rusija nedvosmisleno dokazala da nije odgovorna za njegovo obaranje, sve na Zapadu je prestalo da zanima ko je vinovnik ovog zločina. Režirali su ovaj zločin za svoje potrebe, da prikriju ranije počinjeni sličan zločin, a istovremeno su pokušali i čak delimično i uspeli da propagandno profitiraju. Sad slična stvar. Skripalj koji je bio britanski agent otrovao se švercujući bojni otrov za teroriste u Siriji, pa su oni pokušali da prvo optuže Ruse za njegovo trovanje, a zatim sirijski režim da truje sopstveni narod. Zapad bi morao pod hitno da prestane da podmeće drugima svoja zlodela ako planira da se uopšte održi na političkoj sceni. Njima kao da nije važno koliko je ugled važan u svetu. Pokušavaju da ga novcem uruše ili bar relativizuju, ali svedoci smo da to ide daleko teže nego što je iko od nas mislio. Smučili su se svima u svetu i pitanje je dana kad će planuti sveopšti svetski ustanak protiv njihovog zuluma. Ne znam kako će to izgledati, ali sam siguran da "srećnog" zapada više neće biti.

  • Velika Metla says:

   Zlatko,naravno da će bestijalni i nemoralni bezbožnički zapad da ih optužuju,jer to jedino i mogu! A glavni razlog je što Rusija neće da dadne naftu i gas zapadu i njegovoj perjanici naci-americi! A Bašar ne duguje,država Sirija,ni centa MMF-u,inače krvopiji i najkriminalnijem udruženju na dunjaluku! Tako da im ništa drugo i ne preostaje nego da kevću! ZAPADU JE MAJKA LAŽ,A OTAC OBMANA!

 2. RUSOS says:

  Prvo da USA plati odštetu Srbiji zbog divljačkog bombardovanja, jer su je trajno zagadili osiromašenim uranijumom što bi potrajalo možda godinama, pa "nek onda bude što biti ne može". Takođe, reparacije Siriji zbog iste stvari....

 3. Beli Orao says:

  Đubrad u jednoj riječi!!! Rusi i ostali miroljubivi svijetu ne budite miroljubivi i ne tražite pravdu da vam drugi da ili prizna pravo ,ono se osvaja bitkom i nikako drugačije i Rusi i Srbi prestanite se braniti na zapadne optužbe udarite ih po tikvari ,izbacite sve zapadne " demokrate" i savetnike ,strane " dobrotvorne" organizacije ,sekte i nevladine organizacije ,sankcije ubedite vi njima prvi i sarađuje sa slobodnim državama , pokažite zapadu da vam oni ne trebaju , čuvajte se čifuta i to dobro jer i oni imaju dosta udjela u svemu tome ,najbolje i njih protjerajte !!! Očistite tijelo od opakog raka i mojima!!!

 4. Miraš says:

  Za malo pirindža urmi i pečenja naplatili su se u novom bombardovanju Sirije. Bave se zloupotrebom gladne sirotinje. A i tu sirijsku sirotinju su proizveli dugogodišnjim napadima na njihovu zemlju.

 5. Drago says:

  To su svetski ratni zločinci. Pa ni Hitler nije radio što rade Amerikanci i Britanci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *