Sirijski komandosi se već nalaze na teritoriji Amerike i spremni su za diverzione operacije

Sirijski komandosi se već nalaze na teritoriji Amerike i spremni su za diverzione operacije

9 septembra 2013

-syrian-commandoKako saopštava visokorangni izvor Ministarstva sirijske odbrane, u Sjedinjene Američke Države su nedavno sleteli legalnim i ilegalnim putem nekoliko stotina saradnika sirijskih specijalnih snaga, „brigade Al-Vaadat al-Kasca“. Borbene grupe broje od 3 do 7 ljudi, a opremljene su svim potrebštinama (za izvršenje sabotažnih operacija) i imaju svoj cilj, da izvrše diverzione operacije u slučaju američkog napada na Siriju.

Sastav njihovog štaba sačinjavaju saradnici iz Evrope, Azije i Latinske Amerike, poseduju savršeno dobro poznavanje engleskog jezika, mnogi od njih su radili u sličnim jedinicama i u drugim zemljama.

Svi zaposleni su obučeni da se prilagode uslovima u SAD-u, mnogi od njih su u ovoj zemlji bivali više puta.

Ciljevi operacije će biti objekti upravljanja i infrastrukture u najgušće naseljenim državama SAD – železnice, trafo-stanice, elektrane, vodovodi, naftni i gasni terminali, vojni, uglavnom, vazdušne i pomorske baze. Kao rezultat operacija, SAD će pretrpeti štetu u milijardama dolara.

Protiv mirnog (civilnog) stanovništva SAD-a, teroristički napadi se neće sprovoditi.

Kao što je navedeno od strane oficira, odluka je doneta od strane sirijskog rukovodstva, a na osnovu iskustva ratova u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, gde je odraz agresije bio čisto odbrambena strategija i gde su ove zemlje unapred osuđene na poraz. „Rat u odbrani ne pobeđuje …“ – rekao je izvor.

Sirijske specijalne snage su formirane 1958 godine i sada čine jednu diviziju podeljenu u osamnaest odvojenih pukova (grupa) specijalnih snaga. Njihovy obuku su sprovodili sovjetski vojni instruktori.

Za 60 godina svog postojanja, sirijski komandosi su izvršili brojne napade na izraelskoj teritoriji, gde su priređivali zasede konvojima koji koriste reaktivne raketne bacače.

Godine 1973, za vreme Jom Kipurskog rata, ili rata Sudnjega dana (poznat je još i kao Ramazanski rat ili Oktobarski rat) koaliciona (mešovita) jedinica vojnika 82. padobranskog bataljona i I – grupa komandosa, nakon nemilosrdnih borbi prsa u prsa, zarobljen je obaveštajni punkt, odnosno, komanda i kontrolna tačka na planini Hermon na Golanskoj visoravni.

Godine 1982, grupa libanskih sirijskih komandosa, naoružanih RPG-7 Anti-tenkovskim „Fagotom“ i „Milanom“, uspešno pokrivaju povlačenje sirijske I-ve oklopne divizije. Organizujući niz zaseda, bili su u stanju da značajno uspore napredovanje motorizovane izraelske vojne kolone. Borbene grupe sastavljene od 4-6 komandosa, su delovale iz zasede, zapravo, osujećivale su napade izraelskih vojnika.

Sirijski specijalci, prema rečima stručnjaka, su dobro pripremljeni, imjy bogato iskustvo uspešnog ratovanja u Izraelu, Libanu, i u Siriji, gde su sami, prošle godine, ubili nekoliko hiljada stranih boraca, uključujući i trenutno aktivno zaposlene saradnike, stranih specijalnih službi.

Sirijsko ministarstvo odbrane je uvereno u uspeh operacija u slučaju njihovog sprovođenja, posebno stoga, što SAD, prema njegovim rečima, nije spremna za borbene operacije na svojoj teritoriji.

(Vaseljenska.com)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *