Širom Francuske napadi na džamije

Širom Francuske napadi na džamije

9 januara 2015

2024-01-08T054737Z_746400299_GM1EB18126Q01_RTRMADP_3_FRANCE-SHOOTING-620x330Izvršeni su istovremeni napadi na nekoliko džamija u nizu francuskih gradova. Okolnosti izvršenja ovih nasilnih aktova i njihova eventualna povezanost zasad nisu utvrđeni.

Kako saopštava list „Vest-Frans“ nepoznata lica su jutros bacila nekoliko granata u dvorište džamije Sablon u gradu Le-Manu. Eksplodirala je samo jedna od njih. Pritom niko nije nastradao. Sad je kraj oko kultnog objekta opkolila policija.

Još jedan napad na džamiju izvršen je u gradu Por-la-Nuvel u kvartalu Od na mediteranskoj obali. Saopšteno je da su zločinci pucali iz pištolja u prostoriju za molitvu u sredu uveče oko sat vremena posle večernje molitve. U tim trenucima prostorija je već bila prazna, nastradalih nema.

Ranije su stigle vesti o eksplozijama u gradu Vilfranš-sir-Son na istoku Francuske. Incident se desio u restoranu koji se nalazi u neposrednoj blizini lokalne džamije. Informacija o nastradalima nema, a za sada nije jasan ni uzrok eskplozije. Istraga je u toku, a policija govori o tome da postoje tragovi kriminala.

Incidenti su se desili sutradan posle terorističkog akta čiju je metu predstavljala pariska redakcija nedeljnika „Charlie Hebdo“.

(Glas Rusije)

KOMENTARIJedan komentar

  1. ARTILJERAC says:

    Ovo govori sve kakvi su francuzi licemeri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *