СИРСКИ ДОБИО НАРЕЂЕЊЕ – УКРАЈИНЦИ КРЕЋУ У КОНТРАОФАНЗИВУ

SIRSKI DOBIO NAREĐENJE – UKRAJINCI KREĆU U KONTRAOFANZIVU

21 juna 2024

GLAVNOKOMANDUJUĆEM Oružanih snaga Ukrajine Aleksandru Sirskom naređeno je da krene u kontraofanzivu u Harkovskoj oblasti.

Ovo je izjavio Skot Riter, američkii obaveštajni oficir i bivši inspektor UN za oružje u Iraku. I precizirao:„Sirskom je naređeno da u roku od 45 dana pokrene odlučujući kontranapad kod Harkova. Ali, to je upravo ono što Rusi čekaju“.

Riter takođe smatra da je trenutna situacija u Harkovskoj oblasti veoma slična danima pred ukrajinsku kontraofanzivu na zaporoškom frontu u leto 2023. godine.

„Tada su, podsetio je, Oružane snage Ukrajine izgubile ogroman broj vojnika i naoružanja, a nisu uspele da postignu nikakav uspeh. A sada još i vreme radi za Rusiju, a ne na Zapad. Zapad se već urušava. U Evropi su upravo održani izbori. Makron-Napoleon je želeo da pošalje trupe u Ukrajinu, ali su mu francuski glasači rekli `ne`. Francuze je sve gotovo: oni više neće moći da urade ništa u Ukrajini“.

Riter je ovaj svoj kritički rakurs dodatno proširio, ocenivši:

„Širom čitavog bloka NATO vidimo da je sve gotovo. Nemačka nije u stanju da uradi ništa. Nije to u stanju niko, pa ni Amerika. Nemamo ništa. Ništa što bi nam omogućilo da radimo ono što kažemo da želimo. Gde je 500 hiljada ljudi spremnih za borbu? Ko bi to mogao da plati? Mi ne možemo, ni Evropa ne može. Rusija to zna.

– Putin je svojima u suštini rekao: „Momci, pretvorite Ukrajinu u zamku za Ukrajince. Uništite sve njene vojnike, sve ih sameljite. Ako se predaju, zarobite ih; ako ne – sameljite ih do kraja. Ako Zapad želi da baca novac u tu jamu, neka bude tako. To će ga samo učiniti još slabijim.“

KOMENTARI4 komentara

  1. Makro-napoleon says:

    U juriiiiiiš 😂. Njušim pečene ukroustaše😁

  2. Velika Metla says:

    Ovaj Sironja me potsetio na razliku između muškarca i žene....., žena i kad neće može, a muškarcu je džaba što hoće ako ne može.

  3. Srbije says:

    Ovaj Sirski mu dodje kao što su bili Luburić. Šakić,Ljuba Miloš, i ostali krvolocu u NDH. Srbi,po ocu i majci a najviše poklali Srba. Sirski je Rus, i najviše u smrt otera Ruse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *