СИТУАЦИЈА ЈЕ ИЗМАКЛА КОНТРОЛИ! Хаос на граници са Ираном! Убијени турски војници!

SITUACIJA JE IZMAKLA KONTROLI! Haos na granici sa Iranom! Ubijeni turski vojnici!

30 avgusta 2020

Dva turska vojnika poginula u sukobima duž iranske granice. Tursko Ministarstvo odbrane potvrdilo je smrt dvojice svojih vojnika u sukobu sa militantima na granici sa Iranom.Ministarstvo je u saopštenju objavljenom u subotu navelo da su vojnici ubijeni tokom razmene vatre sa snagama Kurdistanske radničke partije (PKK), koja je klasifikovana kao separatistička teroristička organizacija u Turskoj, u okrugu Dogubajezit u provinciji Agri.

Dodali su da se sukob dogodio nakon što su militanti PKK pokušali da se infiltriraju u Tursku iz susednog Irana.

Uprkos razlikama u politici prema Siriji, Turska i Iran održavaju bliske odnose i savezništvo na Bliskom Istoku kada je u pitanju kurdsko pitanje. Obe nacije rade na gušenju kurdskog separatizma duž svojih granica.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    to čudno. ne od irana i turske nego od kurda. kako to da su bili rame uz rame sa turcima i istrebljivali jermene a sada dočekali istu sudbinu od saveznika koga su podržali od sveg srca. Kurdi zaista zaslužuju državu kao narod ali ne zaslužuju ni da žive jer su genocidni narod. A ubijaju ih Turci, još genocidniji od njih. Pogubili se ko magarac u magli. Malo sa turskom na početku, pa malo sa merikom, pa odbiju Ruse da im se pridruže, ameri ih caknuli, iz života svoga maknuli i šta sada? Zabrljali su na sve strane. Nema danas naroda na svetu koji više zaslužuje državu nego Kurdi ali nema ni naroda koji imaju manju podršku od Kurda. Ko im vodi i ko im stvorio dugoročnu politiku njihove sizifovske borbe, taj je načisto prolupao. Prvo su ratovali na strani džihadista u Bosni i ubijali Srbe, onda su odbili da se pridruže Rusima u Siriji i pridružili se Americi. Od tog momenta su napadnuti sa svih strana od daleko važnijeg saveznika amerike nego što su oni. Rusija ih malo podržala i primila u Kremlju, čini mi se, kurdskog poslanika u turskoj skupštini ali ništa nije vredelo. Rusija se danas bukvalno ukopala u Siriji i imaće debeli uticaj na sve događaje tamo i u okolini ali kurdi ni to nisu predvideli. Ubijaju ih u Iranu, Iraku, Siriji i Turskoj nemilosrdno. Olako su odbacili jedinstvenog saveznika kao što je Rusija, koga su mogli imati uz daleko manje probleme nego što danas imaju. Zadnjih godina nisam primetio da je iko makar i usput na strani Kurda.

    • Zaliv says:

      Ti si prso nacisto u svom neznanju.... Cuj Kurdi genocidni joj jado idi uzmi procitaj nesto pa onda kad nesto saznas ti i napisi tj prokomentarisi nemoj napamet mlatiti...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *