„СИТУАЦИЈА ЈЕ СУМОРНА“ – Борис Џонсон проговорио о паду Кијева

„SITUACIJA JE SUMORNA“ – Boris Džonson progovorio o padu Kijeva

13 aprila 2024

Pad Kijeva bio bi katastrofa za Zapad, izjavio je bivši britanski premijer Boris Džonson, prenosi list „Telegraf“.

„Ako (Rusi) zauzmu Kijev, mislim da bi to bila apsolutna katastrofa za Zapad, katastrofa za Ameriku i za bilo koji koncept američkog liderstva“, rekao je Džonson.Takođe je dodao da se „moli“ za to da SAD odobre Ukrajini paket pomoći od oko 60 milijardi dolara.

„Situacija je sumorna, kašnjenje je užasno“, smatra Džonson.

Istovremeno je ocenio da „haotično povlačenje Zapada iz Avganistana 2021. godine ne bi bilo ništa u poređenju sa tim da Rusija pobedi u Ukrajini“.

Podsećamo, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu 2. aprila je saopštio da su od januara Oružane snage Ukrajine izgubile više od 80.000 vojnika, 14.000 jedinica različitog naoružanja, uključujući preko 1.200 tenkova i drugih borbenih oklopnih vozila. On je naveo i da Ukrajinci, posle propasti letnje kontraofanzive, bezuspešno pokušavaju da se učvrste na određenim položajima, te da ruska vojska nastavlja da potiskuje Oružane snage Ukrajine u zapadnom pravcu.

KOMENTARI4 komentara

  1. milorad5 says:

    ala se prolepšao...voleo bih da mogu da napišem šta će sa borisom biti ali neću da ljudi misle da sma ludak,jer teško je to svariti i poverovati...

  2. Volodimir Ofanzivko says:

    Đipsiju jehovski retardirani, kako te nije sramota kako izgledaš ??? Idi da radiš u ugljenokopu u ručagi i ne izlazi vani. Time ćeš doprineti svetu.

  3. M says:

    Jel to onaj što je Ukrajini savjetovao rat,pa daljnji rat,do posljednjeg Ukrajinca!?!Hoće li tako i za Engleze?!??

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *