СИТУАЦИЈА СВЕ НАПЕТИЈА: Амерички бомбардери изнад Северне Кореје

SITUACIJA SVE NAPETIJA: Američki bombarderi iznad Severne Koreje

30 jula 2017

Dva strateška bombardera B-1B američkog ratnog vazduhoplovstva demonstrirala su silu preletom iznad Korejskog poluostrva, posle nedavnog raketnog testa Severne Koreje, saopštilo je američko Vazduhoplovstvo.

Let strateških bombardera sproveden je u subotu kao direktan odgovor na raketni test Severne Koreje i prethodno lansiranje rakete Hvasong-14, navodi se u saopštenju Vazduhoplovstva, prenosi Rojters.

– Severna Koreja ostaje najveća pretnja regionalnoj stabilnosti. Ako nas pozovu (iz regiona), spremni smo da odgovorimo brzom, smrtonosnom i ogromnom silom – rekao je komandant pacifičkih vazdušnih snaga SAD, general Terenc O’šonezi.

Severna Koreja je potvrdila da je u petak lansirala interkontinentalnu balističku raketu, a lider te zemlje Kim Džon Un lično je nadgledao lansiranje, koje se dogodilo nešto pre ponoći.

Kim navodi da je lansiranje upozorenje za SAD da neće biti bezbedni od uništenja ukoliko pokušaju sa napadom.

KOMENTARI4 komentara

 1. Batina says:

  Zlikovci su zedni krvi.

 2. milos says:

  Bolesni kauboji

 3. opet ja says:

  Oduvaće ih Severna Koreja kao ništa. Ako USA ne bude koristila nuklearno naoružanje sigurno gube rat i svoje posede u Južnoj Koreji, a možda i u Japanu...

 4. električar says:

  Ne znam da li pisac zna, a trebalo bi da zna, da se na korejskom poluostrvu nalaze i Severna i Južna Koreja ... Bilo bi normalno, ako to uopšte zna, da objavi da li su ti avioni preleteli preko Južne ili preko Severne Koreje (ukoliko "vest" ne služi samo za "paljenje vatre"). Jer, preko Južne Koreje mogu da lete po ceo dan, niko im ne brani, ali ne verujem da bi smeli da se približe severnokorejskom nebu ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *