СИТУАЦИЈА У ДОНБАСУ СЕ ЗАОШТРАВА: „Украјинска војска спремна за офанзиву!“

SITUACIJA U DONBASU SE ZAOŠTRAVA: „Ukrajinska vojska spremna za ofanzivu!“

23 februara 2021

UKRAJINSKA vojska je spremna za ofanzivne operacije u gradovima, izjavio je glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine Ruslan Homčak.

– Prošle godine smo započeli pripremu svih borbenih jedinica za ofanzivne operacije u urbanim sredinama – rekao je general ukrajinskom Petom kanalu.

Homčak nije želeo da precizira na koje gradove bi mogao biti izveden napad. Po njegovim rečima, spremnost jedinica je važna kako bi se „reagovalo u svim varijantama razvoja situacije“.

U međuvremenu, u Donbasu je primetno zaoštravanje situacije. Na komandanta Narodne milicije samoproglašene Donjecke narodne republike bio je pokušan atentat, dok je Gorlovka bila meta minobacačkog napada.

KOMENTARI3 komentara

 1. Ivke says:

  Glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine sezove kako? Ruslan? hehe jadno bre

  • Milan Dog says:

   Kao sto i tzv.hrvati imaju srpska prezimena i imena. Vatikan ih zombirao uz pomoc urodjenog kukavicluka tog dela ex srpskog naroda. Takvi nam i ne trebaju, sad nek ih zapadnjaci vakcinisu pa nek pocrkaju.

   • Becki konjusar says:

    Urodjenog kukavičluka tog dela ex srpskog naroda.? Jado pa te "kukavice" su se jedine suprostavile turcima. Zahvaljujući nebrizi nase crkve oni su postali katolici pa na kraju i hrvati. Jesi li ti čuo za hajduke i uskoke? Za Janković Stojana i ostale serdare i harambaše što turke zaustaviše?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *