Šizofrenija u Višegradu: I genocid i Mehmed paša i izmišljene cifre žrtava

Šizofrenija u Višegradu: I genocid i Mehmed paša i izmišljene cifre žrtava

26 maja 2013

visegrad-stradanjeU Višegradu je obeleženo stradanje Muslimana u ovom gradu, a vest se posebno izdvaja novim fantastičnim ciframa žrtava, kao i retorikom novog reisa, koji je u sve udrobio i Mehmed pašu Sokolovića. Prenosimo sa sajta vlasenica.org.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović je rekao:

„Budućnost pripada ovom narodu, koji je nevin stradao i ovo je njegova zemlja. I ovaj most ovde gradili su naši preci. Oni koji su želeli da on povezuje narode, da povezuje dve obale. Bošnjaci, nemamo drugog puta, do puta onog koga je pokazao Mehmed Paša Sokolović. Mi smo narod koji mora graditi mostove. Mostove sa onim ljudima koji su čestiti, onima koji žele čestito živeti s nama“, poručio je reis Kavazović.

On je takođe rekao da je ubeđen da će Srebrenica, i ono što se dogodilo u Srebrenici, za nekoliko godina biti od velike važnosti za srpski narod, jer će Srebrenica ostati večita lekcija koju će morati naučiti, a to je da zlo nije ni njihova budućnost.

Zahvalivši se ukazanom poverenju da kao Udruženje iskažu saučešće žrtvama rata, koordinator Udruženja „Žene u crnom“ Staša Zajović je rekla:

„Posebnu zahvalnost i divljenje moramo iskazati ženama iz Višegrada, koje su smogle snage da govore o monstruoznom zločinu ratnog silovanja, koje su svojom hrabrošću utrle put ženama širom sveta da se bore za kažnjavanje zločina nad ženama i civilnim stanovništvom“.

Naglasivši da se ne može desiti ništa gore od onoga što je bilo 1992. godine, Bakira Hasečić, predsednica Udruženja „Žena-žrtva rata“ je kazala:

„Ne mogu oni ubiti i zaklati onoliko koliko majka Bošnjakinja može roditi“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *