СЈАЈНА ВЕСТ ИЗ БЕРЛИНА: Немачка против промене граница на Балкану – Косово је Србија!

СЈАЈНА ВЕСТ ИЗ БЕРЛИНА: Немачка против промене граница на Балкану – Косово је Србија!

22 априла 2021

То што су Западни играчи као опечени скочили када је у јавност пуштен наводни словеначки нон пејпер који предлаже парање граница на Балкану и стварање националних држава, за Србију је одлична вест. Нову поруку Берлина против промене граница, на пример, Београд може легитимно да тумачи на једини могући начин: Да је Косово – Србија!И није ово никакав цинизам, ларпул пискарање, игра речи или јалово логицирање. Не! Ради се о принципу.

Једноставно, ако је данас чврст аргумент да међународно признате државе остају на својим територијама како би се избегла реприза „балканске кланице“, онда тај исти принцип мора да важи и за целовиту Србију као чланицу Уједињених нација.

А немачки министар за Европу Михаел Рот управо је то изјавио – да промена граница не решава ниједан проблем на Западном Балкану и да та прича може да буде веома опасна и да поново отвори „пандорину кутију“ пуну сукоба.

Целовита и међународно призната Србија апсолутно може јавно да подржи ту поруку Рота и да понови исто то, само на свој начин. На пример:

„Признајемо неповредивост свих граница на Балкану и бранимо територијални интегритет Србије која у свом саставу има и Косово и Метохију“.

И шта нам још поручује Рот?

Немачки министар је поводом „нон пејпера“ који је наводно словеначки премијер Јанез Јанша доставио председнику Европског савета Шарлу Мишелу рекао и да су садашњост и будућност Западног Балкана у помирењу, блиској регионалној сарадњи, удаљавању од национализма и реваншизма:

„Земље Западног Балкана јесу и остају земље мултиверских и мултиетничких друштава… Сећања на ратна дешавања 90-тих требало би да буду довољно упозорење за све, а фантазије о промени граница припадају пропалој прошлости“, закључио је Рот.

То је такође изјава коју потпуно и у сваком слову и смислу може да потпише и било који званичник у Београду. И још да појасни:

„Као што признајемо све мултиверске и мултиетничке земље на Балкану – Црну Гору, Босну и Херцеговину, Северну Македонију – тако и наша Србија остаје мултиверска и мултиетничка заједно са својим Косовом и Метохијом“.

Наравно, нисмо наивни и врло добро знамо да Рот подржава баш све границе на Балкану осим граница Србије.

Добро нам је познато да немачки министар у ствари мисли на неповредивост граница лажног и непостојећег Косова.

Наравно да се званичник из Берлина секира због целовитости Босне и Херцеговине и да шаље претећу поруку Републици Српској да и не помишља на независност.

Све то је јасно.

Али, зашто би Србија прихватила ту непојамну и перверзну недоследност.

Зашто би Београд пристао на ту невиђену шизофренију и цинизам.

Зашто би Срби пристали на тај ужасни антипринцип којим се угрожава и њихов опстанак.

Насупрот томе, Београд може министру Роту једноставно да одговори:

„Све сте у праву и све подржавамо. Границе Србије су – неповредиве“!

KOMENTARI3 коментара

 1. Penzioner says:

  O nepovredivosti granica međunarodno priznatih država bi morao znati onaj ko je potpisao Briselski sporazum, priznajući njime nezavisnost dela Republike Srbije, protivno Ustavu Republike Srbije i Rezoluciji 1244 SB OUN. Da je naučio Međunarodno javno pravo morao bi znati da se granice međunarodno priznate države, članice UN, ne mogu menjati silom, što je slučaj sa promenom granica Srbije. Veoma dobro on zna da je promena granica Republike Srbije izvršena nelegalnom vojnom intervencijom 19 država članica NATO (bez odobrenja Saveta bezbednosti UN), za šta je za 14 najodgovornijih osoba presudom Okružnog suda u Beogradu izrečena kazna zatvora od po 20 godina. Ovu presudu ukinuo je Vrhovni sud Srbije nakon petooktobarskog puča, uz obrazloženje da je za to suđenje nadležan Vojni sud, koji je u međuvremenu ukinut. To mu ne smeta da mu jedan od optuženih bude savetnik u Vladi kojom je on predsedavao, drugi učestvuje na predizbornom mitingu njegove stranke, a trećem plati dva miliona dolara za kampanju supruge, zbog čega je dobio tapšanje po ramenu, a sadašnjeg predsednika SAD dovede u Beograd i prošeta ga Skadarlijom, ne mareći za to što je o Srbima izgovorio ono što pas s maslom ne bi pojeo. Je li s obećanjem da će priznati nezavisnost Kosova došao na vlast, ili je govorio da će poništiti sve dogovore prethodne vlasti sa vlastima samoproglašene Republike Kosovo (kako je on naziva Briselskim sporazumom)?

  • Autolimar says:

   Svaka cast, tako je. AV tezak je to olosh, gori od zutih ibostalih mrzitelja Srbije i Srpskog naroda.

  • test01 says:

   pa covek je zavrsio pravni fakultet pa je upoznat sa "pravom" - zato je i okupirao sve drzavne institucije Srbije i ojacao svoj kriminalni kartel. Vlast Srbije je mafijaska hobotnica sa prvorodjenim na celu! Naplatio je cak i veleizdaju SrpskogKiM !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u