СЈАЈНА ВЕСТ! У Хагу треба да почне суђење Монсанту за “злочине против човечности“!

SJAJNA VEST! U Hagu treba da počne suđenje Monsantu za “zločine protiv čovečnosti“!

7 oktobra 2016

1449405722u-f5

Monsanto će biti na meti zbog “zločina protiv čovečnosti“ pred sudom u Hagu u Holandiji, koji zvanično počinje u petak 14. oktobra 2016. godine.

Cilj Tribunala je da pruži pravno mišljenje o zdravstvenoj i šteti životne sredine koju je prouzrokovao ovaj agrohemijski gigant, Monsanto, piše “Activistpost.com”

Ovaj sud će se sastojati od pet međunarodno priznatih sudija koji će slušati iskaze trideset svedoka i stručnjaka iz celog sveta koji će ispričati svoje priče profilišući prirodu Monsantovog terorizma životne sredine na čovečanstvo i planetu.

Sajt posvećen tribunalu (monsantotribunal.org) opisuje neke situacije i specifičnosti koje okružuju ciljeve ovog predstojećeg suđenja:

Cilj Tribunala je da pruži pravno mišljenje o zdravstvenoj i šteti životne sredine koju je prouzrokovao multinacionalni Monsanto. To će se dodati međunarodnoj raspravi da se i ekocid uvrsti u međunarodno krivično pravo. Takođe će ljudima širom sveta pružiti dobro dokumentovan dosije koji će moći da se koristi u tužbama protiv Monsanta i sličnih hemijskih kompanija.

Kritičari Monsanta tvrde da je kompanija bila u stanju da ignoriše ljudsku i štetu životne sredine izazvanu njihovim proizvodima nastavljajući da sprovodi svoje razorne aktivnosti kroz sistemsku strategiju prikrivanja lobiranjem kod regulatornih i državnih organa, lažima, korupcijom, puštanjem lažnih naučnih studija, vršeći pritisak na nezavisne naučnike i manipulisanjem novinarima.

Naš napor je zasnovan na opažanju da ćemo samo kroz građansku akciju biti u stanju da postignemo nadoknadu za žrtve ove američke multinacionalne kompanije. Procedure su istinska prostorna prepreka za žrtve. Oni nisu voljni da ulože vreme i novac u parnicu, posebno jer ne postoji razlog da se veruje u pozitivan ishod. Često, kada je kompanija kao Monsanto optužena, kompanija sve reši van suda, zaobilazeći uspostavljanje negativnog pravnog presedana.

Opšti cilj Tribunala:

Da donese presudu, makar i simboličnu, protiv Monsanta od strane realnih sudija, nakon postupaka na međunarodnom sudu, i doprinese uspostavljanju međunarodnih mehanizama da obezbedi pravdu žrtvama multinacionalnih kompanija.

Specifični ciljevi:

Proceniti slučaj protiv Monsanta i prouzrokovane štete u skladu sa međunarodnim pravom;

Proceniti Monsantove akcije u odnosu na zločin ekocida. Pokreti građana su uputili apel za međunarodno krivično pravo da to prizna kao zločin;

Razmotriti mogućnosti izmene Rimskog statuta o osnivanju Internacionalnih kompanija;

Krivični sud da usvoji i zločin ekocida, tako da bude moguće da se sudi i fizičkim i pravnim licima za ovaj zločin.

Kao što možete videti, ovaj tribunal samo traži da postavi temelje za sistem koji treba da bude uspostavljen ne samo za zaustavljanje svih Monsantovih globalnih genocidnih aktivnosti, nego i za eventualno zadržavanje kriminalaca koji vode Monsanto i zaverenika koji ulažu u ovaj teroristički entitet koji je odgovoran za svoje direktne i indirektne zločine protiv čovečnosti.

Zanimljivo je da ovaj sud drži Monsanto sa standardima UN agende 21/Agenda 2030 koja poziva na stvari kao što su “održiva životna sredina,“ pravo da se jede zdrava hrana, pravo na uživanje najvišeg standarda zdravlja, pa čak i povreda slobode naučnog istraživanja. Iznad i izvan svega toga, biće postavljeno i veoma ozbiljno pitanje Monsantovih potpunih ratnih zločina protiv čovečnosti.

Ironija je da će ova pitanja na kraju biti postavljena u UN, istom sistemu koji prirodne i neophodne hranljive materije poznate kao CO2 označava kao “zagađivače,“ tako da će u najmanju ruku biti zanimljivo da se vidi hoće li išta proizaći iz ovoga od strane Ujedinjenih nacija.

To što UN označavaju CO2, verovatno najpotrebnije jedinjenje na planeti, kao “zagađivač“, ali treba da se prodrmaju i nateraju da priznaju očigledne bezosećajne Monsantove zločine protiv čovečnosti i priode je samo po sebi alarmantno.

Dok je CO2 izvor života svih biljaka na Zemlji i samim tim ključan za život kakav poznajemo, Monsanto je zatrovao planetu sa svojim GMO semenima i glisofatnim Roundup-om (priznato da je toksičan od strane CDC), što je izazvalo nepopravljivu štetu planeti i čovečanstvu.

Spektar genetskih i biohemijskih oštećenja izazvanih Monsantovim trovanjem je u rasponu od nepotrebnog ubistva sitnih insekata koji su potrebni za ekološku ravnotežu u prirodi i uništavanja i ubijanja biljaka širom sveta, do trovanja životinja i ljudi kako raste stopa urođenih mana, raka, endokrinih poremećaja i još mnogo toga, od kojih su mnogi povezani sa otrovima sličnim Monsatovim.

Možda se pitate kako smo stigli dovde? Pohlepom i korupcijom, kako ukazuje rezime tribunala. Monsanto je usvojio isti model kao i industrija vakcina; pravi profit, ućutkaj novcem one koji su povređeni ili ubijeni tvojim prozvodom, i vodi informacioni rat propagande protiv svojih neprijatelja čak i kada naučna zajednica prizna da nema dokaza da su GMO bezbedni i naučni dokazi pokazuju da su GMO direktno povezani sa razvojem tumora kod pacova (Seralini studija) kada im se daje u trajanju vremena uporedivim sa životnim vekom tih stvorenja (za razliku od Monsantove obmanjujuće “šestomesečne“ studije sa pacovima).

U najgorem slučaju, verujemo da će ovo barem poslužiti kao formalni zapis za buduće čovečanstvo da vidi Monsantove kriminalne radnje, i nadamo se da će biti odskočna daska ka pravdi i odgovornosti, čak i ako to pozajmljuje govor novog svetskog poretka “održivosti“ i “prosperiteta.“

Ako Monsanto ne bude krivično odgovoran za svoje zločine protiv čovečnosti, to će vam takođe reći sve što treba da znate o pravoj prirodi pseudo “globalne vlasti“ poznate kao Ujedinjene nacije, koje do dana današnjeg nemaju kredibilitet kada je u pitanju prava pravda i ljudska prava širom sveta.

Neuspeh u preduzimanju odlučne akcije protiv Monsantovih zlodela protiv čovečnosti i planete će pružiti priliku da se još jednom dokaže nepošteni front koji UN prvenstveno predstavljaju. Nemojmo zaboraviti da su UN takođe beskoristan “zvanični“ organ vlasti novog svetskog poretka prikladno stvoren od strane same vladajuće elite posle Drugog svetskog rata. Naivan je onaj čije su nade prevelike po pitanju ovog prestojećeg suđenja jer ne priznaju pravu prirodu i posvećenost UN.

Vebtribune.rs

KOMENTARI3 komentara

 1. pravda says:

  Nista od toga ,cim je BAJER uzeo deo akcija monsanto. Amerika mora biti unistena,a sa njom ce i zlo nestai.

  • Goran says:

   "Da donese presudu, makar i simboličnu, protiv Monsanta od strane realnih sudija, " Jedina realna i relativno blaga presuda bi bila da se naj odgovorniji osude na dozivotnu roboju i da se zaplijeni apsolitno sve od njihove imovine kako bi se pokrio dio troska za milijune hektara zatrovane zemlje u Americi , Juznoj Americi, Indiji i mnogobrojnim drzavama sirom planete. Ponavljam da bi to bile veoma blage kazne jer ta grupa kriminalaca nije zasluzila ni vlastiru grobnicu da ima

   • Sprečiti upotrebu i širenjeGMO says:

    Slažem se oko zaplene, uključujući i Bajer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *