ŠKABO (BEOGRADSKI SINDIKAT): Birokrate se u Srbiji iživljavaju nad ljudima koji ih plaćaju

ŠKABO (BEOGRADSKI SINDIKAT): Birokrate se u Srbiji iživljavaju nad ljudima koji ih plaćaju

3 januara 2014

skabo1Preuzeto sa fejsbuk stranice ŠKABO,  na kojoj je poznati srpski rep muzičar opisao kako se proveo kada je poslednji put imao posla sa državnom birakratijom:

„Evo gospodo “reforme” na delu: platio sam sve dažbine vezane za zdravstveno osiguranje. Dakle, platio sam platu službenici na šalteru, makar delimično sam joj ja platio.

Dođem na šalter po markice za sebe i dete, ne radi kompjuter. Ja ih zezam. Proradi kompjuter a ona mi sva srećna (jer sam je zezao za kompjuter) kaže da me je opština “označila crveno” (iako sam sve platio) i da moram doneti potvrdu da sam sve platio. Potvrda se čeka 20 dana.

Smeje mi se i kaže “da je trebalo ranije da dođem”. Ja sam 20 dana bez zdravstvene zaštite, kao i moje dete. A platio sam sluzbenike.

Kažu: “nahrani pesto da te ujede.

”Ja bih rekao: “nahrani birokratu da te izdrka”.

Ako, kad ostanu bez posla jer više ne bude nikoga da ih plaća, štrajkovaće. Onda nek sami nađu novog šeika da im isplati plate. Ali će kod njega morati da oru. A deca im neće imati zdravstveno osiguranje ako ne plate papreno. Ja im se tada iz kanala makar neću smejati. Nisam takav čovek.”

(Škabo)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *