СКАНДАЛ: Амерички генерал случајно одао најстроже чувану тајну о операцијама у Сирији! (ВИДЕО)

SKANDAL: Američki general slučajno odao najstrože čuvanu tajnu o operacijama u Siriji! (VIDEO)

1 novembra 2017

Komandant američko-kurdske jedinice za specijalne operacije koja je aktivna na ratištima u Siriji, general major Džejms Džerard, slučajno je otkrio broj američkih vojnika koji se u ovom trenutku nalaze u Siriji.

On je na konferenciji za novinare koju je putem video-linka održao u Bagdadu, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je u Siriji trenutno stacionirano više od 4.000 američkih vojnika, što je povukao odmah nakon što su mu novinari napomenulu da Pentagon insistira na brojci od 503 vojnika na terenu.

– Imamo otprilike… Mislim da imamo nešto više od 4.000 vojnika u Siriji u ovom trenutku, koji podržavaju napore u borbi protiv Islamske države, rekao je Džarard.

Upitan da još jednom ponovi tu cifru, pošto Pentagon uporno tvrdi da u Siriji ima svega 503 vojnika, Džarard se brzo ispravio:

– Izvinite, pogrešio sam, u Siriji ima oko 500 američkih vojnika.

Da podsetimo, u aprilu ove godine Donald Tramp je izjavio da „SAD neće ulaziti u Siriju“, iako je u toj zemlji u tom trenutku već bio značajan broj Amerikanaca, koji su u svojstvu instruktora obučavali jedinice pretežno kurdskog SDF-a i praktično rukovodili svim njihovim vojnim operacijama.

Američka administracija je kasnije donela uredbu kojom je, zvanično, omogućenno da se cifra od 503 vojnika podigne na 900, uz plan da se pošalje i dodatnih 1.000 američkih vojnika na sever Sirije.

Do sada, Pentagon nije menjao svoju tvrdnju o 503 vojnika u Siriji.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Ovo je bolje I od Ckalje. Tupsoni i amateri, a zele da vladaju planetom, uzas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *