СКАНДАЛ! Без притвора за Атифа Дудаковића!

SKANDAL! Bez pritvora za Atifa Dudakovića!

29 aprila 2018

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva za određivanje jednomesečnog pritvora bivšem komandanta Petog korupusa tzv. Armije BiH Atifu Dudakoviću.

To znači da će Dudaković večeras biti pušten da se brani sa slobode, saopštio je njegov advokat Asim Crnalić, prenosi RTRS.

Prema pisanju medija u BiH, i ostalih 12 uhapšenih biće pušteni na slobodu, uz mere zabrane.

Sud BiH odredio je osumnjičenima u predmetu „Atif Dudaković i drugi“ mere zabrane za vreme trajanja suđenja, potvrđeno je za Klix.ba.

– Još uvek nije poznato o kojim merama zabrane je reč, a najverovatnije se radi o zabrani međusobnog komuniciranja i zabrani komuniciranja sa ispitanim svedocima – rekla je Nihada Buturović, jedna od advokata osumnjičenih.

U slučaju da osumnjičeni prekrše izrečene mere zabrane, može im se odrediti mera pritvora.

Državno tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za Dudakovića i još 12 bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i sledbenicima Fikreta Abdića, saopšteno je juče iz Tužilaštva.

KOMENTARI4 komentara

 1. deda mraz says:

  komunisticki Titov general,koji je skolovan da mrzi Srbe i on i svi oni drugi koji su iz iste Titove ergel i svi su imali zajednicki cilj da sto vise uniste Srbe a i nas komunisticki sljam iz iste ergele je isto radio kao npr.Djukanovic koji je bombardovao Dubrovnik u ime Srba i Draskovic koji je bio komadant Srbske garde i sekao ruke ko digne Turski barjak su isti ssljam kao i ovaj komunisticki ubica.

 2. Rale says:

  Kako smo i očekivali.Tog ubicu i koljača Srba niko neće poslati u zatvor jer treba da mu sude slični i isti kao on.

 3. milan says:

  Ja mislim da ne postoji Srbin koji očekuje nešto od ovo nazovi suđenja...

 4. Stevan says:

  Treba ga PRINCIPijelno kazniti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *