SKANDAL „ČESTITIH“: Sin britanske kraljice „imao maloletnu seks robinju“

SKANDAL „ČESTITIH“: Sin britanske kraljice „imao maloletnu seks robinju“

3 januara 2015

Princ-Endrju-vojvoda-od-Jorka-i-sin-kraljce-Elizabete-IIPrinc Endrju, vojvoda od Jorka i sin kraljce Elizabete II i princa Filipa optužen je da je imao seksualne odnose sa maloletnom devojkom, koja je na to bila primorana.

Neimenovana ženska osoba svedočila je u američkom sudu da ju je jedan investicioni bankar „pozajmljivao“ svojim bogatim i moćnim prijateljima kao „seksualnu robinju“, te da je nekoliko puta u tom svojstvu bila primorana da ima odnose sa britanskim princem Endrjuom, vojvodom od Jorka.

Optužba protiv vojvode od Jorka je deo sudskog procesa koji se vodi protiv investicionog bankara, multimilijardera Džefrija Epstna, koji se tereti za primoravanje maloletnih osoba na seksualne odnose sa njim i njegovim poslovnim partnerima.

On je optužen od strane grupe devojaka pred sudom u Floridi, a jedna od njih u svom iskazu navodi da ju je Epstin nekoliko puta silovao, a zatim “pozajmljivao” svojim prijateljima, uticajnim ljudima iz svih krajeva sveta, koji su je takođe silovali.

Sve se navodno desilo u periodu između 1999. i 2002. godine. U optužbi se nalazi da je “devojka, koja je tada imala 17 godina, primorana na seksualne odnose sa princom Endrjuom u Londonu, Njujorku, kao i na privatnom karipskom ostrvu u Epstinovom vlasništvu.”

U novoj optužnici, Epstin se tereti za podvođenje maloletnica raznim svetskim moćnicima radi sticanja političke, lične i finansijske koristi.

Prijateljski odnos britanskog princa Endrjua i Epstina oduvek je bio kontroverzan. Princ je posetio bankara nedugo nakon njegovog puštanja iz zatvora 2009. godine. Epstin je tada odslužio kaznu od 13 meseci, nakon što je osuđen za plaćanje seksualnih usluga 14-godišnjoj devojci.

Endrju je i ranije bio povezivan sa seks skandalima u čijem centru se nalazio Epstin, ali ovo je prvi put da se ime britanskog princa i vojvode od Jorka navodi u zvaničnom sudskom dokumentu, i to u svedočenju maloletne devojke, koja tvrdi da je princ jedan od mnogih koji ju je tretirao kao „seksualnu robinju imao odnose sa njom.“

Bakingemska palata izdala je zvanično saopštenje u kojem navodi da je „svaka insinuacija o neprimerenom odnosu sa maloletnom osobom kategorički netačna, te da, s obzirom da je u pitanju građanski sudski postupak koji se vodi protiv Epstina, a ne princa Endrjua, vojvoda od Jorka neće oglašavati po ovom pitanju.“

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Zapad tradicionalno neguje robovlasničke odnose u svakom obliku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *