SKANDAL: Denis Bećirović napao i vređao Aleksandra Vučića tokom zvanične posete BiH

SKANDAL: Denis Bećirović napao i vređao Aleksandra Vučića tokom zvanične posete BiH

15 maja 2014

ALEKSANDAR VUCICZamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Bećirović izazvao je nezapamćeni skandal prilikom prekjučerašnjeg sastanka sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem koga je optužio da je zagovarao „podelu i rušenje“ BiH!

Skandal-majstor Bećirović, koji je i ranije znao da se „proslavi“ neodmerenim izjavama i napadima na aktuelno rukovodstvo Srbije, zbog čega je, da podsetimo, početkom ove godine u Predstavničkom domu bila pokrenuta inicijativa o njegovoj smeni. Prema tvrdnjama odlično obaveštenih izvora Pressa RS, u utorak je ponovo bio „u elementu“.

Agresori i branioci

Zloupotrebivši prvu zvaničnu i prijateljsku posetu srpskog premijera BiH za iznošenje svojih dobro poznatih stavova o „agresorima“ i „braniocima“, Bećirović je na prekjučerašnjem sastanku sa Vučićem uspeo da se posvađa i sa svojim kolegom iz rukovodstva Predstavničkog doma Parlamenta BiH Božom Ljubićem koji je, otkrivaju naši sagovornici, pokušavao da smiri situaciju i Bećirovića dovede u red.

– Sastanak predstavnika proširenog kolegijuma oba doma naroda Parlamentarne skupštine BiH sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem protekao je u izuzetno mučnoj atmosferi. Najzaslužniji za to što se jedan najobičniji protokolarni susret pretvorio u retko viđeni skandal je zamenik predsedavajućeg Predstavničkog doma Denis Bećirović koji je na sastanak sa Vučićem došao „naoštren“ kao za Kosovski boj! Čim su Vučić i njegovi pratioci seli i s ostalim članovima kolegijuma razmenili nekoliko kurtoaznih rečenica, Bećirović je izvadio „tefter“ iz kojeg je počeo da „bifla“ neke Vučićeve ranije izjave u kojima je, navodno, novi premijer Srbije osporavao teritorijalni integritet BiH. Da bi cela stvar bila još gora, Bećirović uopšte nije citirao Vučića, već je čitao izjave koje je nekada davno izgovorio aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić! Tirada zapenušanog Bećirovića prestala je tek nakon što ga je srpski premijer smireno upitao da ga podseti kada je izgovorio to za šta ga optužuje – otkrivaju naši sagovornici.

Navodeći da se u neprijatan razgovor između Bećirovića i Vučića iznenada umešao Božo Ljubić, pokušavajući da smiri strasti i da visokom gostu iz Srbije objasni da njegov „mladi kolega nije mislio ništa loše“, izvori našeg lista tvrde da je Bećirović tada potpuno izgubio živce, sasipajući sav gnev na hrvatskog kolegu iz Predstavničkog doma.

Vikao na Ljubića

– Na zaprepašćenje svih prisutnih, Bećirović je počeo da viče na Ljubića, obraćajući mu se kao nekom školarcu i poručivši da mu je „ovo prvi i poslednji put“ da se usudio da mu protivreči i uzima sebi za pravo da tumači ono što je on hteo da kaže! Na kraju, strasti su se nekako smirile, ali su svi prisutni, stekao se utisak, jedva čekali da se ovaj mučni sastanak što pre završi – ističu naši izvori.

Da prilikom svoje prekjučerašnje posete Sarajevu nije uspeo baš sa svima da ostvari normalnu komunikaciju potvrdio je i sam predsednik Vlade Srbije. Iako nije želeo da govori o imenima, Vučić je preksinoć za RTS izjavio da je u glavnom gradu BiH „osetio nepoverenje nekih ljudi“.

– Mislili su da mogu da razgovaraju na lak način, da Srbiji mogu da drže pridike iz prošlosti. To nisam dozvolio – poručio je Vučić.

Eskivirali sastanak

Prekjučerašnji sastanak proširenog kolegijuma oba doma Parlamenta BiH sa premijerom Srbije obeležio je i kuriozitet da su od šest planiranih članova bh. delegacije sastanku sa Vučićem prisustvovala samo trojica, Božo Ljubić, Denis Bećirović i Staša Košarac.

Iz Kolegijuma Predstavničkog doma sastanku sa Vučićem nije prisustvovao Milorad Živković, čije je mesto zauzeo šef poslaničkog kluba SNSD-a Drago Kalabić. Što se tiče Doma naroda, od članova Kolegijuma predsedavajućih sa Vučićem sastao se samo Staša Košarac. Mesto Sulejmana Tihića zauzeo je Halid Genjac, dok se Dragan Čović na sastanku nije pojavio iz nepoznatih razloga.

(Pressrs.ba)

KOMENTARI3 komentara

  1. milica says:

    Tako mu i treba kad ide njima...što nije došao u Banja Luku-pametan je Milanović-došao samo u Mostar- malo ga napadali ali ga više cijene.

  2. mladen says:

    menja se geopoliticka situacija u svetu,a dokaz je ogromna popularnost putina u anketi nemacke pa su malo nerovozni,jel vec ruska antihisterija dozivljava vrhunac i uskoro se moze ocekivati obamin opoziv u kongresu

  3. velimir says:

    ZATO ŠTO NE RAZMIŠLJAŠ SVOJOM GLAVOM , DA SI LEPO OTIŠAO U BANJA LUKU DANAS BI TE MOLILI DA DOĐEŠ DRUGI PUT I U SARAJEVO. ŽIVELA SRBIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *