SKANDAL: HDZ se reklamira rasističkim plakatom

SKANDAL: HDZ se reklamira rasističkim plakatom

27 aprila 2013

hdzsisak-plakat-gradjanskaakcija625Koalicija desnih stranaka okupljena oko HDZ-a u hrvatskom gradu, Sisku, reklamira se plakatom koji se u najboljem slučaju može okarakterisati kao – rasistički, prenosi poratl INDEX.

Na plakatu, koji su snimili aktivisti Građanske akcije, prikazane su dve ruke. Desna ruka je bela i na dlanu drži krst, dok leva, tamnoputa ruka na dlanu nudi crvenu zvezdu sa srpom i čekićem.

I sve to pod parolom: „Jednostavan izbor! Za sigurno sutra!“.

Osim ovog skandaloznog plakata, HDZ-ova koalicija u Sisku je u opticaj pustila i crvene letke na kojima se takođe nalazi crvena zvezda. Unutar zvezde je fotografija dvoje darkera koji poziraju s ispruženim kažiprstom i malim prstom, univerzalno prepoznatim simbolima rock’n’roll i metal zajednice. Na letku je ispisana poruka „Sisak ne želi u ovom smeru!“.

U HDZ-ovoj koaliciji u Sisku su HSP dr. Ante Starčević, HSS, HSLS, Zelena lista, Stranka penzionera, Blok umirovljenici zajedno, te nezavisne liste Vere Zaloker, Branka Tompića i Željka Vrbanusa.

Zelena lista zbog plakata istupila iz koalicije: Ne slažemo se i ne želimo imati ništa s ideologijom i politikom mržnje prema drugima i različitima, a pogotovo onima druge boje kože ili vere

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *