СКАНДАЛ: Холанђани у уџбеницима представили Русију као чудовиште које једе Украјину

SKANDAL: Holanđani u udžbenicima predstavili Rusiju kao čudovište koje jede Ukrajinu

24 juna 2015

holandija-udzbenik-rusija-t_620x0Internetom kruži fotografija udžbenika za srednjoškolce, u kom je Rusija na jednoj od slika ilustrovana kao čudovište koje guta Ukrajinu, dok su zemlje EU predstavljene kao spasioci.

Kako prenosi “Raša tudej” reč je o udžbeniku “Teme u socijalnim studijama 1” i namenjen je đacima od 15 do 16 godina starosti. Udžbenik se ažurira na godišnjem nivou, tako da su za školsku godinu 2014-2015 ubačeni, između ostalih, predsednik SAD Barak Obama, papa Franja i pobednik Evrovizije iz 2014, Končita Vurst.

“Raša tudej” navodi da bi knjiga trebalo da pomogne učenicima u rasuđivanju da li je neka država dobra ili loša na globalnom niovu. Kreatori udžbenika ubacili su mapu gde su zemlje obojene po stepenu sloboda. Kina i Rusija su predstavljene kao zemlje u kojima nema sloboda, dok su zemlje Evropske unije ilustrovane kao liberalne.

KOMENTARI3 komentara

  1. Goran says:

    Sto je tu za cuditi se !? Zar takvo nametanje pederluka i lazi na podrucju balkanskih zemalja i ostatku EU nema !? Cijela EU cuti !!! to je ono sto najvise zabrinjava a ne nekakvi nakaradni Holandani koji sire mrznju medu svojima

  2. Milivoje Kuzmanović, univ. dipl.oec. says:

    Srbija bi morala prvo da tuži Holandiju za bombardovanje 1999 godine. Njeni avioni su prvi bacili smrtonosne bombe i ubili trogodišnju Milicu i sa ostalima zlikovcima iz NATO alijanse 76 dana neprekidno i divljački (bez odobrenja SB UN) bombardovali jednu suverenu državu. Dobro je da je Rusija zabranila uvoz cvijeća, sira i čokolade iz te pederaste i narkomanske države.

  3. Nikola says:

    Ovde možete pročitati prevod originalnog članka: http://hr.sott.net/article/1995-Antiruska-propaganda-u-nizozemskim-skolskim-udzbenicima

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *