СКАНДАЛ ИЗ ТИРАНЕ: Иљир Мета тврди да је Медвеђа албанска – оптужује Србију за расељавање

SKANDAL IZ TIRANE: Iljir Meta tvrdi da je Medveđa albanska – optužuje Srbiju za raseljavanje

22 decembra 2020

ALBANSKI predsednik Iljir Meta optužio je danas Srbiju da pokušava da raseli Albance u Medveđi i pozvao je da okonča raseljavanje „albanskih teritorija“.

Meta je to rekao prilikom svečanosti na kojoj je dodelio titulu „Vitez reda Skenderbeg“ političkom aktivisti iz Medveđe Muharemu Saljihuu, prenosi portal „Albanija dejli njuz“.

– Razumem zašto Srbija pokušava da depopulizuje Medveđu u nepoštenoj igri nejednakih teritorijalnih korekcija. Ova nagrada za Muharema je nagrada za sve koji su odlučili da ostanu, da pruže otpor, da ne napuste domove predaka – rekao je Meta.

KOMENTARI6 komentara

 1. petrovgrad says:

  Sledeća faza je put pod noge iz Prištine, a za ostale gradove možemo da se dogovorimo u etape i to pravac Kavkaz u postojbinu. Da ne bude ono kao za vreme Miloševića. Ovako laganica. Vreme radi za Srbe.

 2. Miraš says:

  Kradljivi smrdljivci i lažov gleda kako bi preoteo još i opštinu Medvedja (524 km2). Geografski opština Medvedja ne pripada tkzv. "preševskoj dolini", nego dolini reke Jablanice. Nalazi se severnije te ne graniči sa opštinom Bujanovac niti sa bilo kojom opštinom našeg najjužnijeg Pčinjskog okruga. Od tih najjužnijih opština najbliži joj je najseverniji deo opštine Vranje, ali ne graniči se ni sa Vranjem. Odseljevali su se i Srbi i Albanci iz Medvedje, zbog združenog NATO-albanskog zločinačkog poduhvata na susednom Kosovu. Ko će blizu 3 hiljade Srba da vrati u Medvedju? ... Prema popisu iz 1991 godine Medveđa je imala 13.368 stanovnika; Srba 68,86 odsto, Albanaca 28,67 i Crnogoraca 7,40 odsto. Po popisu iz 2002. godine imala je 10.760 stanovnika; Srba 66,57 odsto, Albanaca 26,17, Crnogoraca 3,46 i Roma jedan odsto. Popis iz 2011. godine, koji su Albanci delimično bojkotovali, pokazuje da ova opština ima 7.438 stanovnika; evidentirano je Srba 6.429 (86,4%), Albanaca 527 (7,1%), Roma 145 (1,9%), Crnogoraca 143 (1,9%).

 3. milos says:

  Skenderbeg je bio Srbin ! Roditelji su mu savranjeni na Hilandaru

  • milos says:

   sahranjeni

 4. Gardista says:

  Koji domovi, neka Meta napusti domove nasih pokoljenja koji su mu hleb dali a on sad ovako u zahvlnost. Dosta vise i oduzmite svim siptarima nase dokumente, oni su svi azilanti u Srbiji...napolje olosu.

 5. Mosa says:

  ha ha ha , ovo je dobar prijatelj "crvene bande"

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *