СКАНДАЛ КОЈИ ДРМА ЗАПАД! У Немачкој пронађена украјинска деца за коју је Кијев тврдио да су у Русији

SKANDAL KOJI DRMA ZAPAD! U Nemačkoj pronađena ukrajinska deca za koju je Kijev tvrdio da su u Rusiji

18 aprila 2024

Komesarka za prava deteta pri predsedniku Rusije predlaže ukrajinskim vlastima da decu, za koja se smatralo da su odvedena u RF, potraže i u drugim zemljama.

U Nemačkoj je pronađeno više od 160 dece, za koje je Kijev naveo da su odvedena u Rusiju, izjavio je šef Nacionalne policije Ukrajine Ivan Vigovski.„Zahvaljujući saradnji sa organima reda Savezne Republike Nemačke, u toj zemlji je pronađeno 161 dete“, navodi se na sajtu ukrajinske policije.

Komentarišući ovu vest, komesarka za prava deteta pri predsedniku Rusije Marija Lvova-Belova je predložila da se ukrajinska deca, za koja se smatralo da su odvedena u Rusiju, potraže i u drugim zemljama.

Moskva je odavno skrenula pažnju svetske zajednice na činjenicu da Kijev širi „mitove“ o maloletnicima koji su navodno deportovani u Rusiju i da govori o „nepostojećim okolnostima“, naglasila je komesarka za prava deteta.

Rusija je proveravala spiskove imena maloletnika koji su dolazili iz različitih kanala, pa se ispostavilo da su neka deca već odavno kod kuće sa roditeljima ili u drugim državama ili se, pak, nikada nisu odvajala od najbližih rođaka, naglasila je Lvova-Belova.

Istina će pobediti jednog dana i laži Kijeva će nestati, zaključila je ruska zvaničnica.

Marija Lvova-Belova je u decembru prošle godine izjavila da trenutno nema dece iz Ukrajine koja su ostala bez zakonskih zastupnika na teritoriji Rusije i da su sva deca vraćena roditeljima.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je u junu rekao da ukrajinska deca koja se nalaze u Rusiji mogu da se vrate roditeljima, u slučaju da se pojave i pošalju zahtev. Nekoliko desetina ukrajinske dece se na taj način već vratilo svojim najbližim rođacima, rekao je tada Lavrov.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  ne bih rekao da se posebno oni potresaju zbog ukrajinske dece,dobar posao je to za trgovce robljem iz z.evrope....

 2. persida says:

  Ne bi me cudilo da je i mala Danka medju ovom decom.

  • Xavier Mass trubaduro says:

   Uopšte ne verujem žbirčinama ništa, proglasili je mrtvom odmah a tela nema. I ubili onog "osumnjičenog" u policijskoj stanici. Ona je predata nekome, da li da se napravi priča i strah da se uvede čipovanje ili slično, ali organi reda su nam debelo kriminalizovani.

 3. Velika Metla says:

  Ovakve stvari mogu pasti na "pamet" SAMO ZAPADNIM SATANISTIMA , ne nikako normalnim ljudima. Zapadni satanisti i nisu ljudi, samo što ovo nikako da mnogi i shvate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *