СКАНДАЛ КОЈИ СВИ ПРЕЋУТКУЈУ: Хашки судија у ресторану са адвокатом ОВК злочинаца (ФОТО)

SKANDAL KOJI SVI PREĆUTKUJU: Haški sudija u restoranu sa advokatom OVK zločinaca (FOTO)

10 marta 2019

Sudija Specijalizovanih veća Vladimir Mikula, viđen je pre neko veče na zajedničkoj večeri u jednom prištinskom restoranu sa kosovskim advokatom Arijanitom Kocijem, koji brani najokorelije zločince OVK, koji su zverski mučili i ubijali Srbe.

Reč je o advokatu čiji su klijenti bivši komandanti OVK Rustem Mustafa i Sami Ljuštaku, a koji su među prvima pozvani na saslušanje pred tužilaštvom u Hagu.Kako navodi „Birn“, iz Specijalizovanih veća su potvrdili da se Mikula nalazi na listi međunarodnih sudija, ali i objašnjavaju da sudije sa liste „obavljaju sudijske funkcije samo na zahtev i kada su raspoređeni na predmet od strane predsednice Veća“.

Navodi se i da Mikula nije za sada raspoređen ni na jedan predmet, kao i da nema pristup poverljivim informacijama o aktivnostima Specijalizovanih veća i Specijalizovanog tužilaštva Kosova.

„Birn“ navodi da je na ovu „nezgodnu“ situaciju ukazao Fond za humanitarno pravo Kosovo, gde navode da „nije stvar u tome da li je u pitanju bilo druženje ili večera, već da bi sudija svojim ponašanjem izvan suda trebalo da štiti i jača poverenje javnosti i stranaka u svoju nepristrasnost i pravosuđe generalno“.

– Sudije bi trebalo da izbegavaju bilo kakve aktivnosti koje bi mogle da utiču na funkciju koju obavljaju u sudu. Međutim, incident sa večerom „ne treba da dovodi u pitanje nepristrasnost suda – rekao je za „Birn“ Amer Alija iz FHP Kosovo.

(Kurir)

KOMENTARI5 komentara

 1. Ivana says:

  Ma kakav crni skandal pa svako normalan zna da je Haški sud politički i da postoji samo da satanizuje Srbe a jedino se Srbi kao nečemu čude lud narod prepun kukavica i izdajnika.

 2. padre says:

  Evo vam proste logike!Nije skandal, kad je skandal, nego je skandal, kad ja kažem, da je skandal!

 3. Velika Metla says:

  Srbadija J-opet iznenađena! Po ko zna koji put!I tako u nedogled!Kako reče Boško Jakšić,kojem su ustaše zapalile babu u crkvi,"da to što su mu babu zapalili njemu ne smeta da on formira pozitivno mišljenje o hrvatima"! Toliko o srbskoj "pameti"!

 4. al kapone mladji says:

  Nista gore nego uci u njihovu pricu i dokazivati suprotno ili dokazivati bilo sta. Rade i radice zajedno i nista u tome nema cudno.

 5. Ljiljana Losic says:

  51 mjesec ambijentalna inteligencija Vranes "Mihajlo Pupin " koristi moj mozak za najvecei zlocin u povijesti svijeta:nastavljaju program zracenja Mihajla Pupina i prodaje DNK najboljih mozgova. Sanju Vranes je sam Milosevic odredio za nastavak zlocina nikad vidjenog u svijetu.Vi ste genocidan narod:Anten Pavelic i Adolf Hitler nisu zracili i prodavali ljudske mozgove.To su radili Zidovi Srbi kraljevine Jugoslavije kao novi izvor bogacenja. Dottoressa,Dottore magistrale ljiljana Losic:nacionalni dohodak gradite na prodaji8 mog DNK i mojih Vatikan/Gestapo rodjaka.Milosevic-Vranes -Bulat su ukrali i moje nacisticko nasljedje i ubili mog Brata i roditelje.U Vladi HDZ- Vucic su svi potomci KOS-a o OZNA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *