СКАНДАЛ – КОЛИНДА У УСТАШКИМ чизмама

СКАНДАЛ – КОЛИНДА У УСТАШКИМ чизмама

18 новембра 2017

Обележавање 26. годишњице страдања Вуковара у такозваном „Домовинском рату“, данас је у току у Хрватској, као и Дан сећања на жртве Вуковара 1991. године. Међу бројним окупљеним нашао се државни врх Хрватске, а посебну пажњу привукла је председница Колинда Грабар-Китаровић, која је дошла у „зенгама“, чизмама усташа.

На опаску новинара како је у Вуковар дошла обучена у вуковарске жуте Боровске чизме, такозване „зенге“ које су 1991. носили хрватски бранитељи Вуковара, Колинда је рекла да тиме „жели да поручи како су Вуковару потребна радна места и за бољу будућност“.

Грабар-Китаровић изјавила је коментаришући односе Хрватске и Србије да је потребан разговор у циљу решавања отворених питања између две државе, посебно питања несталих особа, које је потребно што пре решити.

Она је, говорећи о изградњи међудржавних односа Хрватске и Србије казала да су већ учињени неки кораци, преноси Хина.

– Већ су учињени неки кораци, и већ сам неколико пута казала како ће пуно воде протећи Дунавом пре него Хрватска и Србија могу говорити да су пријатељске државе, али то не значи да не можемо разговарати – рекла је Грабар Китаровић на обележавању Дана сећања у Вуковару.

И док Хрвати праве од свега спектакл, Срби заборављају своје жртве. Чини се ко да је постало срамота наглас рећи да су и Срби страдали у рату, док су сцене које виђамо у Хрватској, где се велича усташтво, прилично обесхрабрујуће.

KOMENTARI3 коментара

  1. Svetislav Surina says:

    Takve sam kupio u Timberlandu pre neki dan.Dobre čizme, svestrane, za ratovanje,za lov i slobodno vreme.Nosili iste takve i vojni specijalci JNA u Vukovaru.

  2. Hruscov says:

    Nasli cica drazine naocare. Vucicu na potezu si!

  3. Robert Wronsky says:

    "Ustaške čizme"? Očito su se bijeli miševi udomaćili u vašim glavama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u